Avukat Sürenoğlu 34 gün sonra evden dışarı ilk adımını avukatla attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilerek gözaltına alınan, konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla bırakılan Av. Sertuğ Sürenoğlu, kontrol kararının kaldırılması üzerine dışarı çıktı

Avukat Sertuğ Sürenoğlu, 34 gün sonra ilk kez evden çıktı / Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından darp edilerek gözaltına alınan, konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla bırakılan Av. Sertuğ Sürenoğlu, hakkındaki kararın kaldırılması üzerine dışarı ilk adımını attı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının 13 Nisan 2019 akşamı Çırağan Sarayı'nda yapılan düğününe Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı.

Av. Sertuğ  Sürenoğlu Erdoğan’ın koruma konvoyu nedeniyle Dolmabahçe yolunun kapatılması ve trafiğin sıkışması üzerine polislere, “Bir düğün için bu yapılır mı?” sözleriyle tepki göstermişti.

Korumalar tarafından darp edilerek gözaltına alınan Sürenoğlu, bir resmi aracın içinde uzun süre polisler tarafından dövüldüğünü öne sürmüştü.

 

 

Darp raporu alan Sürenoğlu, güvenlik güçlerine direnme suçundan tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilmiş, konutu terk etmeme adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Konutuna hapsolan Sürenoğlu’nun hakkındaki kararın kaldırılması talebi en az üç kez reddedilmişti. Dün Adalet Bakanlığı’nın Sürenoğlu hakkındaki soruşturma izni vermemesi üzerine soruşturma ortadan kalkmıştı.

Bu kararla birlikte hakkındaki adli kontrol şartı da kaldırılan Av. Sürenoğlu, 34 günlük ev hapsinin ardından dün ilk kez, yanında Avukat Hasan Kılıç ile birlikte dışarı çıktı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU