Avukat Sertuğ Sürenoğlu’na koruma şiddeti polis tutanağına da girmiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Avukat Sertuğ Sürenoğlu

Polisin 13 Nisan 2019 tarihinde düzenlediği “olay yakalama tutanağı”na göre, olay Çırağan Caddesi üzerindeki Midyeci Ahmet isimli işyerinin önünde oldu.

Polis tutanağa “Sertuğ Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanı’nın makamda … kısma koştuğunu” yazdı.

Tutanakta o bölüm görünmüyor ama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklamasında Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanı’nın makam aracına doğru koştuğunu yazdı.

Avukat Sürenoğlu, savcılık ifadesinde yolun kapatılmasına tepki gösterdiğini söylemişti. Polis de tutanakta bu ifadeyi doğruladı.

Tutanakta Sürenoğlu’nun tepki gösterirken hakaret ettiği öne sürüldü. Sürenoğlu savcılık ifadesinde bu iddiayı yalanlamıştı ve tutanağın kendisine zorla imzalatıldığını söylemişti.  

Koruma memurlarının hazırladığı tutanakta, Avukat Sürenoğlu’na güç kullanıldığı da “Şahıs gerekli işlemler yapılmak üzere araca davet edilmiş ancak ‘siz kimsiniz, beni götüremezsiniz’ şeklinde sözler söyleyerek fiziksel olarak tarafımıza … şahsa direncini kıracak ölçüde bedeni güç kullanılarak şahıs … etkisiz hale getirilmiştir” ifadeleriyle yer aldı. 

Avukat Sürenoğlu, savcılık ifadesinde, polis aracında iki saat boyunca tutulduğunu ve şiddete maruz kaldığını söylemişti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Sürenoğlu'nun kötü muamele gördüğü açıklamalarına ilişkin resen (şikayet olmaksızın) soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla mahkeme karşısına çıkarılan Sürenoğlu evde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU