FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarını bu kez Alex ve Hagi için karşı karşıya getirdi: 604 bin oyun kullanıldığı anketi Alex de Souza kazandı

İki takımın taraftarlarının sosyal medyadaki mücadelesi sürüyor. FIFA'nın kulüplerin efsanelerini kıyasladığı ankette Alex De Soza, Gheorge Hagi'yi geride bıraktı

Alex de Souza - Gheorghe Hagi / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ve Galatasaray'ın taraftarları, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) düzenlediği anketle bir kez daha karşı karşıya geldi.

Ligde şampiyonluk yarışında kıyasıya yarışan iki takımın taraftarları, bu kez takımların tarihine geçmiş efsane oyuncuları Alex de Souza ve Gheorge Hagi için yarıştı.

FIFA'nın "Kim daha iyiydi" sorusuyla başlattığı ve 604 bin 305 kişinin oy kullandığı ankette oyların yüzde 55,9'unu alan Alex de Souza kazandı. Gheorge Hagi'i ise yüzde 44,1'de kaldı.

 

 

Alex, Fenerbahçe tarihine geçti, Lefter'in övgüsünü aldı

1 Temmuz 2004'te Fenerbahçe'nin kapısından giren Alex de Souza, 8 yıl formasını giydiği sarı-lacivertli ekiple 2012'de yollarını ayırdı.

Söz konusu süreçte 244 lig maçında 40 farklı takıma toplamda 136 gol atan Brezilyalı futbolcu, kulübün efsaneleri arasına girmeyi başardı.

Türkiye'de 2005 ve 2010 yıllarında "Yılın futbolcusu" unvanını elde eden Alex, 3 Süper Lig, 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu elde etti.

2006-07 ve 2010-11 yıllarında Süper Lig'de "Gol kralı" olan Alex de Souza, sadece saha içinde değil, saha dışındaki yaşantısıyla da örnek oldu.

 

Alex-AA.jpg
Alex de Souza / Fotoğraf: AA

 

Sarı-lacivertli kulübün efsaneleri arasında yer alan Lefter Küçükandonyadis, yaşadığı dönemde verdiği bir röportajda Brezilyalı yıldız için şu ifadeleri kullanmıştı:

Topu ayağına aldığı zaman her şeyi yapıyor. Ben topu aldığım zaman gidiyordum, Alex de gole gidiyor. Eğer genç olsaydım, Alex ile yan yana oynamak isterdim. Verdiği pasları, attığı golleri herkes yapamaz. Rakip takımlar Alex’ten çekiniyor. Onun için özel önlem alıyorlar. Her maçta oynamasını isterim. Sahada onu göremeyince üzülüyorum. 

Fenerbahçe tarihinin formasını giyen Brezilyalı futbolcular arasında en önemli konumdaki Alex, Türkiye ile ilgili şu sözleriyle akıllardaki yerini koruyor:

Ben ve ailem yüzde 100 Brezilyalı olarak dünyaya geldik ama yüzde 50 Brezilyalı, yüzde 50 Türk olarak öleceğiz.

 

Hagi-AA.jpg
Gheorghe Hagi / Fotoğraf: AA

 

Gheorghe Hagi, Galatasaray'ın tarihi başarılarının en önemli unsuru oldu

"Karpatların Maradona'sı" lakabıyla nam salan Gheroghe Hagi, Steau Bükreş, Real Madrid, Brescia ve Barcelona'nın ardından 8 Ağustos 1996'da Galatasaray'a transfer oldu.

2001'de futboldan emekli olana kadar formasını giydiği takımıyla 192 kez sahaya inen Hagi, 71 gol ve 64 asistlik performansıyla takımın kazandığı başarılarda en önemli rolü üstlendi.

Galatasaray'ın 1996-97 ve 1999-2000 yılları arasında dört yıl üst üste kazandığı Süper Lig şampiyonluğunun en önemli isimlerinden olan Hagi, sarı-kırmızılı ekiple ayrıca 2 TFF Süper Kupa ve 1 kez de Türkiye Kupası zaferi elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2000 yılında Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli zaferlerinden birine imza atan Galatasaray ile UEFA Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Hagi, sonrasında UEFA Süper Kupa'da da yer aldı ve bu organizasyonda ikinci kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

Hagi'nin Galatasaray'ın yanı sıra ülkesinde Steau Bükreş ile 6, Barcelona ve Real Madrid ile de 2'şer kez La Liga şampiyonluğu bulunuyor.

"Hangi taraftar daha tutkulu?" anketini Fenerbahçe kazanmıştı

FIFA, geçen ağustos ayında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın taraftarlarına ilişkin yaptığı ve 1 buçuk milyondan fazla oyun kullanıldığı anketi sarı-lacivertli taraftarlar kazandı.

 

 

FIFA'nın Twitter hesabından Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları kastedilerek "Hangi takım daha tutkulu taraftara sahip?" sorusunu sorduğu ankette, 1 milyon 574 bin 203 kişi oy kullandı.

Sarı-kırmızılılar yüzde 42,7 oy alırken, Fenerbahçe yüzde 57,3 oy alarak anketi önde bitirdi.

 

 

Fenerbahçe, FIFA'nın sosyal medyada başlattığı anketin sonuçlanmasının ardından Galatasaray'a göndermede bulundu:

Konu gerçek bağlılık ve aidiyetse bizimle aynı cümlede dahi olamazsınız.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU