CHP’nin 23 Haziran stratejisi: Sessiz kampanya, 20 ilçede hemşeri çalışması, 150 bin gönüllü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul kampanya koordinasyon ekibi 23 Haziran çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcıları, Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 23 Haziran çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

“Sessiz kampanya yürüteceğiz”

Kaftancıoğlu, 23 Haziran’a yönelik saha çalışmalarını ramazan, bayram ve sonrasında yapılacaklar olarak 3 bölümde planladıklarını söyledi:

“Planlarımız hazır, odak gruplar belirlenmiş durumda; sessiz, sakin ama haklılığından güç alır bir şekilde çalışacağız. Çalışmalara geçmiş dönemde partimizde görev almış milletvekillerimiz, yöneticilerimiz, üç bölgede görevlendirdiğimiz koordinatörlerimiz aracılığıyla katılacak. Yine İstanbul'da en yoğun nüfusa sahip 20 ilçe için oluşturduğumuz hemşeri komisyonlarımızın içerisinde olacaklar. Sayısı 150 bini geçen 'İstanbul Gönüllüleri' sahada Ekrem İmamoğlu'nun kampanya çalışmalarına katılacak. Tespit edilen kanaat önderleri gruplarımız tarafından ziyaret edilecek."

Kaftancıoğlu AK Parti’nin oy kullanmayanlar ilgili yaptığı çalışmayla ilgili olarak “listeleri nereden aldılar?” sorusunu sordu:

"AKP’li yetkililerin oy kullanmayan seçmenlerle ilgili çalışma yaptıkları söyleniyor. Bizde böyle bir liste yok, onlar kimden almışlardır, nasıl elde etmişlerdir?"

“Adalet ve Kalkınma Partisi yargı vesayetinin kendisi oldu”

Canan Kaftancıoğlu’nun ardından Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı söz aldı. “YSK darbesiyle kazandığımız seçim alındı, şimdi kazandığımız seçimi yeniden kazanmaya zorlanan bir partiyiz” dedi ve AK Parti’yi yargı vesayeti üzerinden eleştirdi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sık kullandığı yargı vesayeti sözü vardır. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi yargı vesayetinin kendisi olmuştur"

“Adalet ve Kalkınma Partisi paylaşılmayan verilere nasıl ulaştı?”

Basın toplantısında açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, AK Parti’nin YSK’nın siyasi partilerle paylaşmadığı listeler üzerinden itirazda bulunduğunu iddia etti ve ”AK Parti bu listelere nasıl ulaştı?” sorusunu yöneltti:

“Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında hakkımız olmayan hiçbir veriye ulaşmaya çalışmadık. Ama İstanbul’da hangi memurun başkan, yardımcı olduğunu YSK kimseyle paylaşmıyor. Cezaevlerindeki seçmenleri paylaşmıyor. Kısıtlı seçmenleri bulabileceğimiz bir kaynak da yoktu. Fakat AKP’nin itirazlarını incelerseniz yasal hakları olmadan bu verilere ulaştıklarını görüyoruz. Bunlara nasıl ulaştılar, bunun istihbaratını nasıl elde ettiler? Sağlık Bakanlığı mı kısıtlı seçmenleri, zihinsel rahatsızlığı olanların listesini paylaştı? Oy kullanmayan seçmenlerin listesine nasıl ulaşıldı?”

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun saha çalışmaları ile ilgili bilgi verdi:

“23 Haziran öncesinde Türkiye’deki 249 belediye başkanımızın da çalışmalarından faydalanacağız. Hemşeri gruplarına dokunarak, onları ziyaret ederek çalışmalarını sürdürecekler. Çarşamba günü 22 Mayıs’ta 10 Büyükşehir Belediye başkanımız İstanbul’da olacak ve Ekrem Bey ile bir çalışma sürdürecek sonra da bu çalışmalar periyodik olarak devam edecek”

“Aile bütçesine 300 TL’lik katkı sağladı”

Torun İmamoğlu’nun İBB makamında oturduğu sürece yaptığı çalışmaları da değerlendirdi:

“İmamoğlu 20 günlük görev süresinde aile ekonomilerine en az 200-300 lira katkı koyacak çalışmalar yaptı. Bu da meclis tarafından tescillendi zaten. Bu yaptığı hizmetler, 23 Haziran’dan sonra da bunu artarak süreceğinin göstergesi.”

Toplantının sonunda İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamaları ile ilgili soru soruldu. Torun Soylu'ya yönelik olarak "Bu ülkede güvenliği sağlaması gereken, o görevin başında olan biri, Türkiye'de güveni sarsacak açıklamalar yapıyor. Bu da düşündürücü" dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU