Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin: Kovid-19 bittikten sonra genel seçimler yapılacak

Ülkede ilan edilen OHAL’in kendisinin başbakanlık görevinde daha uzun süre kalması için olmadığını söyleyen Yasin, salgın tehlikesi sonra erince seçimlerin yapılacağını söyledi

Malezya Başbakanı, Kovid-19 salgınının ağustostan önce kontrol altına alınabilmesi durumunda OHAL'in daha erken kaldırılabileceğini söyledi / Fotoğraf: AA

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tehlikesi geçtikten sonra genel seçimlerin yapılacağını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başbakanlığa gelişinin birinci yıl dönümü dolayısıyla ulusal medyaya röportaj veren Başbakan Muhyiddin Yasin, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, Malezya'nın dış politikasında son durum ve olası genel seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

12 Ocak'ta 1 Ağustos'a kadar ilan edilen ve muhalefet cephesinde tartışmalara konu olan OHAL'in sadece Kovid-19 gerekçesiyle uygulamada olduğunu belirten Muhyiddin Yasin, "Bu karar benim başbakanlıkta daha fazla kalmam için alınmadı" dedi.

Muhyiddin Yasin, OHAL kapsamında meclisin feshedilmesinin, kendisine yönelik güvensizlik oylaması girişimlerini engellemeyi amaçladığı iddiasına ilişkin, "Mecliste benim kadar çoğunluk elde eden başka bir parti yok. Bundan önce çoğunluk hükümeti kurmak için bir teşebbüse girişildi, ama başarısız oldu. Başbakan olarak meclis çoğunluğu ve yasal meşruiyetim olduğuna inancım tamdır" şeklinde konuştu.

Malezya Başbakanı, Kovid-19 salgınının ağustostan önce kontrol altına alınabilmesi durumunda OHAL'in daha erken kaldırılabileceğini kaydetti.

Genel seçimler "uygun zamanda" ilan edilecek

Uzun süredir tartışılan genel seçimlerin ilanı konusunu değerlendiren Muhyiddin Yasin, "Seçimler uygun bir zamanda yapılacaktır. Şimdilik önemli olan, Kovid-19 ile mücadeledir. Bunu hallettiğimiz vakit seçimleri yapmak için bir gün bile beklemek istemiyorum. Bu konuda hiçbir endişemiz yok" dedi.

Muhyiddin Yasin, Eylül 2020'de Sabah eyaletinde düzenlenen yerel seçimlerin ardından bölgede artan Kovid-19 vakalarını hatırlattı ve hükümetin aynı hataya ikinci kez düşmeyeceğini kaydetti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU