Köpek hırsızlarına 500 bin dolar teklif eden Lady Gaga'ya tepki: "Pandora'nın Kutusu'nu açabilir"

"Sorgusuz sualsiz ödül parası vermek Pandora'nın Kutusu'nu açabilir" diyen eski bir FBI ajanı, Lady Gaga'nın soruşturma sürecine zaman tanıması gerektiğini belirtti

Lady Gaga'nın çalınan köpekleri Koji ve Gustav'ın kısa süre önce polise teslim edildiği belirtiliyor (AP)

Lady Gaga, çalınan iki köpeğinin bulunması karşılığında "sorgusuz sualsiz" 500 bin dolarlık (yaklaşık 3,7 milyon TL) ödül teklif edince eleştirilerin hedefi oldu.

Eski FBI ajanı Frank Montoya Jr, Lady Gaga'nın para ödülü teklifini sert şekilde eleştirerek böyle bir önerinin Los Angeles Polis Teşkilatı'nın (LAPD) soruşturmasını tehlikeye attığını ve suçluları ünlülerin köpeklerini çalıp bunları fahiş meblağlar karşılığında iade etmeye teşvik ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'in haberine göre, sanatçının aile dostu Ryan Fischer çarşamba günü saat 22:00 civarında Lady Gaga'nın Fransız buldoglarını West Hollywood'da yürüyüşe çıkardığı sırada saldırıya uğramış ve üç köpeğin ikisini çalan hırsızlar tarafından göğsünden vurulmuştu. People dergisi, hastaneye kaldırılan Fischer'ın hayati riskinin bulunduğunu belirtmişti.

Hırsızların pop yıldızının köpeklerini özellikle hedef alıp almadığı bilinmemekle birlikte, Fransız buldoglarına talep yüksek seyrediyor ve safkan kökenlilerin değeri 10 bin doları (yaklaşık 74 bin TL) bulabiliyor. Güvenilir yetiştiricilerden gelen köpeklerin değeriyse çoğunlukla 3 bin ile 5 bin dolar arasında (yaklaşık 22 bin-37 bin TL) değişiyor. Los Angeles'ta bu cins başka köpeklerin de çalındığı bildirilmişti.

1991-2016 döneminde FBI için çalışan Montoya, Daily Mail'e şunları söyledi:

Bu, fırsatçı suçlular için her zaman seçenekler arasındaydı. Ne var ki sorgusuz sualsiz ödül parası vermek bir nevi Pandora'nın Kutusu'nu açabilir. Soruşturmaya bir şans vermeli. Neticede, köpeklerin başına gelenler bir yana, bir insan vuruldu.

Los Angeles'ta faaliyet gösteren avukat Louis Shapiro ise Daily Mail'e şu açıklamayı yaptı:

Bu olağandışı boyutta bir ödül meblağı. 500 bin dolarlık ödülün, sorgusuz sualsiz bir teklif olup olmadığını tam olarak bilmiyoruz. Ortada bir sözleşme yok. Teklif, bunu yapanlar her kimse onları yemlemek için yapılmış bir hile de olabilir.

Fischer'ın vurulmasının ardından Hollywood köpek gezdiricileri artık kendilerini müdafaa etmenin yollarını arıyor. Köpek gezdirme şirketleri güvenlik tedbirlerini sıkılaştırıyor ve şiddet içeren kaçırma hadiselerinden korunmak için programlarını değiştiriyor. Happy Heart Pet Care'in sahibi Anna-Marie Arredondo, TMZ'e verdiği röportajda, ateşli silah taşıyabilmek için izin almanın yollarını aradığını söyledi.
 


Dövüş sporu dersleri almayı düşündüğünü de belirten Arrendondo, gece yürüyüşüne çıktığındaysa yalnızca iyi ışıklandırılmış yerleri tercih edeceğini ifade etti. "Fetch! Pet Care" adlı kuruluşun sahibi Renee Lutz, köpek gezdiricilerine biber gazı spreyi ve el feneri vereceğini, gece yürüyüşlerini de tamamen sonlandıracağını belirtti. Troop Canine'ın sahipleri Alyssa ve Saul ise köpek gezdiricileri için vücut kamerası uygulamasına geçebilir.

The American Kennel Club, Fransız buldoglarının ABD'de en çok tercih edilen 4. cins olduğunu ifade ediyor. PBS'e göre, söz konusu türün ABD'de en çok rağbet gören cinsler listesindeki yeri, yalnızca 20 yıl içinde 76'dan 4'e yükseldi.

Buldogları kurtarma çalışması yürüten New Jersey merkezli SNORT'un kurucusu Tara Bruno, People'a verdiği röportajda ufak, taşınabilir, popüler ve pahalı oldukları için Fransız buldoglarının en çok çalınan köpek cinsleri arasında yer aldığını söyledi:

Bruno şunları ekledi:

Bu suça iten sebep, onları yeniden satma fikri. Hırsızlar bu köpeklerin karşılığında binlerce dolar kazanabileceklerini biliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU