Kedisine taktırdığı mikroçip, 15 yıllık hasreti bitirdi

Kedinin sahibi Charles "Onun Brandy olma ihtimali milyonda 1'di" dedi

Yetkililer evcil hayvanlara mikroçip yerleştirilmesini önerdi (Los Angeles Hayvan Bakım ve Kontrol Teşkilatı)

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde 15 yıl önce kaybolan kedi, sahibiyle 22 Şubat'ta yeniden bir araya geldi.

Soyadını paylaşmak istemeyen Charles, bir tekir olan Brandy'yi 2005'te iki aylık yavruyken sahiplendiğini söyledi. Yıllar süren ayrılığın son bulmasına dair şöyle konuştu:

Harika. Bence bu inanılmaz. Onu gördüm, kaldırdım ve mırıldanmaya başladı. Çok duygusaldı. Tekrar kollarımda olması çok güzeldi. Kendimi kaybedip ağlamaya başladım çünkü onsuz geçen yılları düşündüm.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Charles, Brandy'yi sahiplendikten birkaç ay sonra onun bahçeye çıktığını ve bir daha geri dönmediğini söyledi. Kedi kaybolduktan sonra etrafta onu arayan ve barınakları dolaşan Charles "Çok üzüldüm. Onu geri istedim çünkü sahiplendikten sonra hayatı boyunca ona bakacağımı düşünmüştüm" dedi.

Bilgisayar teknisyeni adam, Brandy'ye arabanın çarpmasından ya da çakalın saldırmasından korktuğunu söyledi ve ekledi:

Bir kişinin onu sokaklardan alıp bakacağını umut ettim. Sanırım olan da buydu.

AP'de yer alan habere göre, hayatına devam eden ve başka bir eve taşınıp iki kedi daha sahiplenen Charles'a 21 Şubat'ta hem Los Angeles Hayvan Barınağı'ndan hem de Brandy'ye mikroçip yerleştiren şirketten telefon geldi. 

"Şüpheyle yaklaştım. Bir hata olmalı diye düşündüm. Belki de onun Brandy olma ihtimali milyonda 1'di" diyen Charles "'Evet, mikroçip yalan söylemez' dedim" ifadelerini kullandı.

Los Angeles Hayvan Bakım ve Kontrol Teşkilatı'nın açıklamasındaysa şu sözler sarf edildi:

Charles, 15 yılı aşkın süredir görmediği kedisi Brandy'nin bulunduğunu duyunca şok oldu. Sesinden ne kadar mutlu olduğunu anlayabiliyordunuz.

Charles, evinden tam 65 kilometre uzakta bulunan Brandy'yi almak için pazartesi günü barınağa gitti.

Kötü beslenen Brandy'nin sadece 2,7 kilogram ağırlığında olduğu ortaya çıktı. Ancak yavruyken terk ettiği Charles'ın yanına yaşlı bir kedi olarak dönen Brandy durumundan memnun. Zira Charles, kediyle ilgili şöyle konuştu:

Pek enerjisi yok ama çok memnun görünüyor. Çok mırıldanıyor.

 

Independent Türkçe, AP, Patch

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU