Kılıçdaroğlu: PKK'nın saldırdığı tek lider benim

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Hangi partiden, kimlikten, inançtan, yaşam tarzından olursa olsun hassas olduğumuz iki temel konu var, bayrak ve vatan" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin "PKK'lı" diyerek suçlandığını belirterek, "PKK'nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu ama toplum unutuyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Bursa İl Dernekleri Federasyonu üyesi dernek başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu Toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

PKK'nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu ama toplum unutuyor. Bu ülkenin çıkarlarını savunmak kolay bir şey değildir, zordur. Milletin hakkını, hukukunu savunmak kolay değildir, zordur. Ankara'dan İstanbul'a 450 kilometre adalet yürüyüşü yaptım, bu kolay bir şey midir? Dünya siyaset tarihinde adalet için bir siyasetçi bu kadar uzun yol yürümemiştir. Biz hakkı, hukuku ve adaleti savunuruz. Hangi partiden, kimlikten, inançtan, yaşam tarzından olursa olsun hassas olduğumuz iki temel konu var, bayrak ve vatan. Bayrağımız dalgalanacak, vatanımızda özgürce, hür yaşayacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Siyasetin görevinin işsizlere iş bulmak, çocukların iyi okula gitmesini, vatandaşların hastanede sağlık hizmetlerinden iyi yararlanmasını ve memleketin kalkınmasını sağlamak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Biz, bu görevi bıraktık, 'Sen Kürt müsün, sen Türk müsün, Laz mısın, Alevi misin, Sünni misin?' Arkadaş sana ne. Sen şu soruyu bana sor, 'Senin çocuğunun işi var mı, yok mu? İyi okula gitti mi, gitmedi mi?' Sen bu soruyu sor, ben bu soruların cevabını vereyim." ifadelerini kullandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU