Ay'a ayak basan ikinci kişi NASA'nın yeni Mars görevine ne tepki verdi?

Ay'a yönelik ilk insanlı görevde yer alan astronotlardan Buzz Aldrin, NASA çalışanlarını selamladı

Perseverance adlı keşif aracı, Mars'taki ilk yüksek çözünürlüklü ve renkli fotoğrafları kısa süre önce gönderdi (NASA)

Ay'a ilk insanlı görev Apollo 11'in astronotlarından Edwin Buzz Aldrin, Perseverance uzay aracının Mars yüzeyine inişini yorumladı ve NASA'yla Jet İtki Laboratuvarı'ndaki (JPL) "tüm insanları" selamladı.

Aldrin, Apollo 11 görevinde Ay'a ilk ayak basan insan unvanını alan Neil Armstrong'la ve onları Ay yüzeyine götüren pilot Michael Collins'le birlikte yer almıştı. Armstrong 20 Temmuz 1969'da Ay'a ilk kez ayak basmış, ondan 19 dakika sonra da Aldrin, Ay'a ayak basan ikinci kişi olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

91 yaşındaki Aldrin, Fox News'ün Mars'taki gelişmeleri aktardığı "Cavuto Live" programına telefonla bağlandı ve Perseverance göreviyle ilgili hislerini paylaştı.

New Jerseyli emekli astronot, ABD uzay programının Mars'a yönelik hedeflerini desteklediğini uzun süredir dile getiriyor.

Perseverance'ın Mars'tan gönderdiği ilk görüntüleri yorumlayan Fox'un sunucusu Neil Cavuto'nun sorularını yanıtlayan Aldrin, şu ifadeleri kullandı:

Bu başarının Jim Bridenstine önderliğindeki NASA'da çalışanlara ve emeği geçen tüm insanlara, özellikle de Jet İtki Laboratuvarı'nın kontrol odasındakilere ait olduğunu düşünüyorum.

Eski Başkan Donald Trump'un atadığı NASA yöneticisi Bridenstine, Joe Biden'ın göreve gelmesinin ardından, 20 Ocak'ta ajanstan ayrılmıştı.

Aldrin ayrıca insanların Mars yüzeyine ne zaman ulaşacağını sorusuna da yanıt verdi. "Bundan 10-20 yıl önce 2030 veya 2033 civarında Mars'a gideceklerini tahmin ediyordum. Bu tahmin, çoğu kişinin düşündüğünden de erken bir tarihe işaret ediyordu" diyen Aldrin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ay'a insanlı görev programımız Artemis'te pek çok şey yapmalıyız. Önce Ay'daki görevi başaracağız. O zaman halk bir sonrakini görmeye hazırlanacak. Bu da insanlı görevlerde sofistike bir gelişme olacak.

Ocakta 91. doğum gününü kutlamadan kısa süre önce Aldrin, ilk doz koronavirüs aşısını yaptırmıştı. Emekli astronot, Twitter'da paylaştığı mesajında herkesi aşı olmaya çağırmıştı:

Herkesi, uygun ve mümkün olan en kısa sürede aşı için başvurmaya çağırıyorum. Böylece hayat kısa sürede normale dönebilir.

 

Independent Türkçe, Fox News

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU