Altaylı: Milletin hem zamanına hem parasına yazık değil mi?

“Buranın fiyatını biraz düşürseniz, tamam 13 TL olmasın ama ne bileyim çift yön 30 TL olsun”

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Avrasya Tüneli’ndeki fiyatlardan şikayet etti ve “Milletin hem zamanına hem parasına yazık değil mi?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, bugünkü köşe yazısında cuma günü Avrasya Tüneli’ni kullandığını, tünelin bomboş olduğunu dile getirdi:

Gazeteye ulaşmanın en hızlı yolu olarak Avrasya Tüneli’ni gösterdi elimdeki telefon. Tünele geldim. 15 Temmuz ve Fatih köprüleri son günlerin moda tabiriyle lebalep dolu iken ve kilometrelerce tıkanıklık varken Avrasya Tüneli bomboş. Geçerken benimkinden başka sadece bir otomobil vardı görüş alanımda.

Milyar lira yatırımla yapılmış, her yıl Hakkari’deki vatandaşın bile kesesinden garanti ücret ödenen tünel bomboş. Niye? Çünkü köküne kadar kazık da ondan. Tek yön geçiş 46 TL. Aynı yoldan dönersen bir 46 TL daha. 92 TL toplam.

“Bu yüzden çift yön ücreti 13 TL olan köprülerde trafik felaket, ama tünel bomboş” diyen Altaylı, şöyle yazdı:

Kimse 10 katına yakın para ödemek istemediği için tünel İstanbul trafiğine hiçbir yarar sağlamıyor. Çünkü bir vatandaş düzenli olarak burayı kullansa ayda neredeyse 3 bin TL’ye yakın sadece geçi parası verecek. Yahu kimsede izan yok mu? Buranın fiyatını biraz düşürseniz, tamam 13 TL olmasın ama ne bileyim çift yön 30 TL olsun. Trafiğin bir bölümü de buraya kaysın. Köprüler rahatlasın, trafik aksın, işgücü ve enerji kaybı azalsın. Tünel de bir işe yarasın.

Millet de zaten parasını ödediği bir tüneli biraz daha ucuza biraz daha fazla kullansın. Bu kadar zor mu toplam gelir üzerinden oturup bir revizyon yapmak bu tüneli yapan işletmeci ile. Yazık değil mi milletin hem zamanına hem parasına.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU