HDP’li Taşdemir hakkında soruşturma açıldı

Soruşturma, Soylu’nun “Gara’ya giden HDP’li vekilin Taşdemir olduğunu” söylemesinin üzerine açıldı

Fotoğraf: AA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Başsavcılığın yazılı açıklamasında, “20 Şubat'ta ulusal bir televizyon kanalındaki programda, HDP Milletvekili Taşdemir'in PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının bulunduğu ve Türk Silahlı Kuvvetlerince operasyon yapılan Irak'ın Gara bölgesine gittiğinin açıklandığı” belirtildi.

Söz konusu açıklama ihbar kabul edilerek Taşdemir hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 maddesi kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Soylu’nun açıklaması, Taşdemir'in yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam yaptığı açıklamada HDP’li Taşdemir’in Irak’ın kuzeyinde yer alan Gara bölgesine gittiğine dair bir açıklama yapmıştı. Soylu, bu iddiayı teslim olan bir PKK’linin dile getirdiğini söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu'nun açıklaması şöyle:

2017’de terör örgütüne katılan biri, bir süre önce bize teslim oldu. Terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. 2017’de ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe’ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılıyor. Ardından kendisine bir telefon numarası veriliyor, o da HDP eski milletvekili Hatice Kocaman’a ait.

Kocaman’ı arıyor ‘terör örgütüne katılmak istiyorum’ diyor. Kocaman’ın telefonda böyle şeyler konuşulmaz çıkışı sonrası buluşuyorlar ve gidip bir süre onunla kalıyor. Ardından terör örgütüne katılıp Gara’da eğitimlerini alıyor. En nihayetinde Gara’dan Mahmur’a gidileceği söyleniyor. Gara’dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?',  'Hayır tanımadım' deyince bu Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor. Gara’da karşılaştığı milletvekili ise daha yeni, bu 2017’de olan bir olay. Aslında bildiğimiz başka milletvekilleri de var, size bir cümle daha söyleyeyim. Bu terör örgütünün yukarısındakiler Kandil’e Avrupa derler, kendi aralarında geliştirdikleri kod adları.

Taşdemir de bu iddiaya yanıt olarak Twitter'dan şu mesajı paylaşmıştı:

Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU