Demirtaş'tan "Gara" paylaşımı: Hesap vermesi gereken iktidardır

Selahattin Demirtaş paylaşımında "PKK'nin elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum" ifadelerini kullandı

Cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gara'da 13 vatandaşın şehit olmasının ardından Twitter hesabından bir dizi paylaşım yaptı.

Demirtaş, operasyonun başarısızlığının HDP ve muhalefete yüklenmesini "aymazlık" olarak nitelerken "Halka hesap vermesi gereken, iktidardır" ifadesini kullandı.

Demirtaş paylaşımlarında şunları kaydetti:

PKK'nin elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum. Ailelerin acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine baş sağlığı diliyorum. Yaşananlardan dolayı çok üzgünüm.  Diplomatik yollar yerine, siyasi şov amaçlı operasyon sonucunda ortaya çıkan trajedinin sorumluluğunu HDP'ye ve muhalefete yüklemek de aymazlıktır. Halka hesap vermesi gereken, iktidardır. Aslolan; silaha, şiddete, savaşa her koşulda karşı çıkarak barışı sağlamaktır.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefetin tepkileri

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da salı günü yaptığı açıklamada "Gara'da bu kadar açık sorumululuğu olan iktidar, sorumluluğunu örtmek için partimizi günah keçisi ilan ediyor. Muhalefeti de kendi sorumluluğuna ortak etme peşinde koşuyor. İşte bu yeni ve ağır bir operasyondur" diye konuşmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada  "13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadesini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek şunları söylemişti:

Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip, felaketlerin açıklamasını valileri ve bakanlara havale etmek, devletin değil algının yönetimidir.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU