Siyasetteki "Bir süre misafir edilir, bırakılır" polemiği sürüyor… Buldan: Söylenenler doğru değil, tamamıyla çarpıtma var; Çalık: Bana böyle dedi

İçişleri Bakanı Soylu'nun PKK tarafından alıkonulan bir askerle ilgili yaptığı açıklama HDP ile AK Parti arasında polemiğe dönüştü. Soylu'nun ardından Buldan ve Çalık açıklama yaptı. Buldan mesajını Independent Türkçe aracılığıyla tekrarladı

Pervin Buldan - Öznur Çalık / Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) arasındaki tartışma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gara operasyonunun detaylarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) anlatmasıyla başladı.

Soylu, Meclis'teki konuşmasında "Öznur Çalık burada. Siz Pervin Buldan'ı aradınız mı, aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki 'bir süre misafir edilir, bırakılır" ifadelerini kullandı.

4535862f-5a8d-48d7-aff6-af8aee940fa5.jpg
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de yaptığı konuşmada "rehin" tutulan kişilerin serbest bırakılması için çaba gösterildiğini ve bu nedenle Pervin Buldan ile görüşüldüğünü ifade etti. Bunun üzerine tartışma başladı / Fotoğraf: AA 

Buldan, "Bu iddia kesinlikle gerçek dışıdır, saptırmadır ve kara propaganda amaçlıdır" diyerek Soylu'nun açıklamalarını reddetti.

Buldan'ın ilk açıklamasından: 'Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır' dedim

"Olayın doğrusu şöyledir" diyen Buldan, şu ifadelere yer verdi:

"AKP Milletvekili Öznur Çalık, Grup Başkanvekili olduğum dönemde beni aradı ve alıkonulan bir askerin annesinin kanser hastası olduğunu ve oğlundan haber almak istediğini aktardı. Müzakere ve çözüm sürecinin devam ettiği bir dönemdi. Konuyla ilgili olarak eğer bir bilgiye ulaşılabilirse mutlaka paylaşacağımı kendisine ifade ettim. Alıkonulan askerin sadece sağlığının iyi olduğu yönünde bir bilgiye ulaşıldı ve Çalık'a 'Sağlığı iyiymiş. Umarım en kısa zamanda bırakılır. Biz elimizden geleni yapıyoruz' şeklinde bir paylaşımda bulundum. Aramızda geçen diyalog bundan ibarettir. Bunun dışındaki iddialar asla doğru değildir."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Çalık: Bana 'Bir süre misafir edilir, bırakılır' dedi

Ancak bir gün sonra olayın muhatabı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan konuyla ilgili ikinci bir açıklama geldi.

A Haber'de "Memleket Meselesi" programına katılan Çalık, alıkonulan askerin (Semih Özbey) bayram arifesinde kaçırıldığını söyledi.

"O zamanlar Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordum. Olayı haber alır almaz Malatya'ya geçtim" diyen Çalık, devamında şunları kaydetti:

"2015 yılının Eylül ayıydı. İlk olarak aileyi ziyarete gittim. Şehidimizin annesi kanser hastası. Hem anne hem de bir siyasetçi olarak ne yapabilirim diye düşündüm. Tüm kurumları aradığım gibi bir de PKK'nın kaçırmış olabileceği ihtimalini düşünerek insani ilişkiler çerçevesinde dönemin HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ı arayarak ailenin durumunu anlattım. O da bana 'Baktırayım size döneyim' cevabını verdi. Bir süre sonra bana dönüş yaptı ve Semih Özbey'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek 'Bir süre misafir edilir, bırakılır' cevabını verdi."

Buldan'dan ikinci açıklama: Tamamıyla çarpıtma var

Independent Türkçe'nin görüştüğü Buldan ise sözlerinin çarpıtıldığı konusunda ısrarlı.

AK Parti Malatya Milletvekili Çalık ile görüştüğünü ama söylenenlerin doğru olmadığını savunan Buldan, "Dün de açıklama yaptım. Söylenenler doğru değil. Tamamıyla çarpıtma var" diye konuştu.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU