Bakan Soylu: Diyarbakır'ın caddeleri Paris ve Londra'dan farklı değil

Gara bölgesinde operasyonların devam edeceğini söyleyen Soylu, "İşimiz daha bitmedi. Metina'da ve Hakurk'ta ne yaptıysak Gara'da da aynısını yapacağız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber'de katıldığı bir programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin bölgede güçlü bir aktör olduğunu söyleyen Soylu, ülkenin ileri seviyede bir yere gelmesinin istenmediğini savundu.

Batı'nın Türkiye'yi bir girdaba sürüklemek istediğini ileri süren Soylu,  "Türkiye niçin kapasitesi genişlemesin, niçin İHA'sı, uçağı olmasın? İstanbul Havalimanı'nın olmasını da istemediler. Çünkü Türkiye'nin büyümesini merkez olmasını istemediler" dedi.

"PKK'nın bütün akademileri Gara'da"

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yapılan operasyona ilişkin de açıklamalarda bulunan Soylu, "Gara neyi ifade ediyor? Kandil koridoru, Suriye koridoru, Sincar koridorunun geçiş alanı Gara'dır. Gara'nın ikinci önemli özelliği ise, PKK'nın tüm eğitim merkezli buradadır. Gara, savunulması çok kolay bir alandır, tepeleri olan bir alandır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin de Soylu şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'deki terörist sayısı 300'ün altına indi. Türkiye'de girilmedik alan bırakmadık. Başlarını çıkartamıyorlar. Son 4 yılda terörist sayısı yüzde 88 azaldı. İçeride basmadık yer bırakmadık. Sadece teröristle değil, terörün finansmanıyla da uğraştık. Tamamiyle terörü finanse eden, lojistik destek sağlayan anlayışa da darbe vurduk.

İran'da 525, Irak'ta 2750 terörist olduğunu değerlendiriyoruz. Bunlar kadro teröristtir. Bunlar PKK'nın uzun yıllardır asli kadrosundadır. Suriye'deki 15.500 teröristin bir kısmı ailelerinden korkutularak alınıyor. 20 binin 15 bini de daha ziyade Suriye'de daha çok gördüğümüz, çocukların alınıp, her aileden bir kişinin alınıp, belli ücretlere verilerek bir yekün oluşturuyorlar. Bu bizim çok rahat bir şekilde baş edebileceğimiz ve yok edebileceğimiz bir örgüt.

Gara bölgesinde operasyonların devam edeceğinin sinyalini veren Soylu, "Gara'da daha işimiz bitmedi. Metina'da ve Hakurk'ta ne yaptıysak Gara'da da aynısını yapacağız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Diyarbakır'ın caddeleri Paris'ten, Londra'dan farklı değil"

Türkiye'nin terörle mücadelesinin devam edeceğinin altını çizen Soylu sözlerine şöyle devam etti:

Halkımızın vatandaşımızın desteği önemli. Birçok kayıp verebilirsiniz, ancak devlet bunu kazanır. Buradaki mesele şudur. Bir, Doğu ve Güneydoğu makus talihini yenemez. Ülkenizin batısını geliştirdiğiniz gibi doğusunu da geliştirmeniz gerekli. Bütün bunları yaparsanız siz, terörle mücadeleyi bir noktaya taşıyabilirsiniz. Diyarbakır'ın caddeleri Paris'ten, Londra'dan farklı değil. Terörün arkasında istismar edilecek alanları kapatıyorsunuz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU