Fatih Erbakan: Erken seçim olma ihtimali yüksek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, yaşanan ekonomik sıkıntıların etkisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. kez aday olabilme ihtimalinden dolayı erken seçim olma ihtimalinin yüksek olduğunu öne sürdü

Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, başta gıda fiyatları olmak üzere her şeye zam geldiğini, insanların alım gücünün düştüğünü söyledi / Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları kapsamında geldiği Şanlıurfa'da partisinin il başkanlığı binasında gazetecilerle bir araya geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Halkın gerçek gündemi ekonomi”

Hem Şanlıurfa'da hem Türkiye'nin genelinde yaptıkları esnaf ziyareti ve vatandaş buluşmalarında halkın asıl gündeminin ekonomik sıkıntılar ve geçim olduğunu gördüklerini belirten Erbakan, “Bir defa  çok ciddi bir işsizlik sorunu var. Bağımsız araştırmacıların kaydettiği gibi gerçek işsizlik rakamları yüzde 28, genç işsizlik ise yüzde 40'ı bulmuş durumda. İş bulabilen de 4 kişilik bir aile için açlık sınırının altındaki asgari ücret ile çalışıp geçinmeye çalışıyor. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki Türkiye'de nüfusun yüzde 40'ı açlık sınırının altındaki asgari ücretle geçinmek zorunda, nüfusun yüzde 80'i de yoksulluk sınırının altında" diye konuştu.

“Esnafımız entübe olmuş durumda”

Urfa'da yaptıkları esnaf ziyaretinde esnafın dertlerini dinlediklerini ve esnafın adeta entübe olduğunu belirten Erbakan, "Esnafımız büyük sıkıntıda, yaşam mücadelesi veriyor. Esnafımızın dağıtılan 500 lira ile 1000 lira ile ayakta durması mümkün değil. Esnafın kredi faizlerinin en az bir sene ertelenmesi lazım. Kredilerin faizlerinin devlet tarafından karşılanması, doğrudan nakit desteğinin arttırılması lazım. Doğalgaz, su, elektrik ve SGK borçlarının en az bir yıl ertelenmesi lazım. Ayrıca Restoran ve kafelerin de bir an önce tedbirler alınarak açılması lazım” dedi.

"Sorunları Milli Görüş çözer"

Geçen yıl nüfusun yüzde 34'ü sosyal yardım aldığını hatırlatan Erbakan, " Tabii ki  pandeminin de etkisinden söz edebiliriz. Ama gelinen bu durumu sadece pandemiye bağlayamayız. Bunun sebebi her zaman söylediğimiz gibi borç ve faiz ekonomisidir” dedi.

İktidarın yanlış ekonomik politikaları sonucu gelinen durumda belediyelerin açıkladığı faaliyetlerin yarıdan fazlasının hayır ve hasenata ayrıldığını söyleyen Fatih Erbakan, “Böyle bir noktada yapılması gereken dar gelirli milyonların gelir seviyesini ve refah seviyesini arttırmaktır. Borçlanmadan zam yapmadan kaynak üretmek. Bunu nasıl yapacaksınız? Biz Yeniden Refah Partisi olarak daha henüz iktidara gelmemiş hatta daha henüz seçime bile girmemiş bir parti olarak önce millet anlayışıyla Milli Kaynak Paketi ortaya koyduk.   Borçlanma ve faize dayalı sömürü sistemi yerine üretim istihdam ve ihracat ekonomisi, milli güçlü kalkınma, katma değerli ihracat, başta kamuda olmak üzere her türlü israfın ve ekonomik istismarın önlenmesi ile biz bunları aşabiliriz diyoruz” şeklinde konuştu.

“Erken seçim olma ihtimali yüksek”

Bir gazetecinin Erken seçim sorusuna cevap veren Erbakan, yaşanan ekonomik sorunların çözümü için Milli Görüş'ün iktidara gelmesi gerektiği ve bu borç ve faiz ekonomisine dur denmesi için  bir erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Erbakan, "Ayrıca erken seçim kararı alınırsa Sayın Cumhurbaşkanı'nın 3. kez aday olma ihtimali doğacak. Bundan dolayı erken seçimin olacağını düşünüyoruz. Tabii zamanını kestiremiyoruz. 2023'den 6 ay önce de olsa erken seçim ihtimali yüksek. Bu gidişattan dolayı bir an önce erken seçim olsun diyoruz” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU