Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana bakanlarımı gönderiyorum, sen bunlara layık değilsin

Kılıçdaroğlu'nun "13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan'dır" sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Utanmadan sıkılmadan, cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara il kongresine katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kongreler  vesilesiyle parti kadrolarını yenilediklerini ifade eden Erdoğan, "İnsanımızı riske atmadan tedbirlere uyarak kongrelerimizi demokrasi şölenine çeviriyoruz" dedi.

AK Parti'de siyaset yapmak isteyenlerin sayısının giderek arttığını da söyleyen Erdoğan, "Bir kez daha gördüm ki AK Parti, Türkiye'nin en dinamik, en kuşatıcı 11 milyon üyesiyle temsil kabiliyeti en yüksek siyasi hareketidir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'na tepki :Sen bunlara layık değilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında kullandığı "13 şehidimizin sorumlusu Erdoğan" ifadelerine tepki gösteren Erdoğan şunları kaydetti:

Biz bu yolda dağları teröristlere dar eden kahramanların cesaretiyle yürüyoruz. 534 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerinin sabrıyla yürüyoruz. Bay Kemal acaba sen o Diyarbakır Anneleri'nin feryatlarını duydun mu? Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak 'Bunun sorumlusu cumhurbaşkanıdır' diyorsun. Ne yüzsüzsün... 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere 'Bunların sorumlusu cumhurbaşkanıdır' nasıl diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Utanmadan, sıkılmadan cumhurbaşkanına fatura kesmeye kalkıyorsun. Sen teröristlerle el ele kol kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin. Ama biz Cudi'de, Tendürek'te mücadelemizi sürdüreceğiz. Sen de tribünlerden seyret. Biz bu yolda 15 Temmuz gecesi tanklara meydan okuyan kadınlarımızın dirayetiyle yürüyoruz. Sen tankların arasından Bakırköy Belediyesi'ne giden ürkek, korkak bir adamsın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU