Kılıçdaroğlu: 13 şehidimiz var ama Erdoğan'ın umurunda değil, kongre yapıp gülüyorlar

Gara operasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Sözde gidecek 13 vatandaşımızı teröristlerin elinden alacak kendilerini kahraman ilan edeceklerdi. Şehitlerimizin sorumlusu Erdoğan’dır" ifadelerini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enis Berberoğlu'nun tekrar milletvekili olmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu; düşünün bir mahkeme beraat veriyor bir mahkemem ömür boyu hapis istiyor. Bir alt mahkeme düşünün “AYM’yi takmayacağım” diyor. “Ben gücümü saraydan alırım” diyor. Bugün o saray yerle bir oldu. Enis Berberoğlu şimdi parlamentonun onurlu bir üyesi olarak görevinin başındadır" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararının alt mahkeme tarafından uygulanmamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, ilk anayasa kararını uygulamayan yargıcın  görevinden alınması gerektiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Açıklamayı neden Vali yapıyor?"

Pençe-Kartal Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Gara Bölgesi'ne yapılan operasyonda 13 vatandaşın şehit edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğu, partisinin PKK'nın elinde rehin tutulan vatandaşlar için ço defa soru önergesi veriklerini fakat yeterli cevap alamadıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Elimizden gelen her şeyi yaptık arkadaşlar. Bu kardeşlerimizin öldüğü haberi geldi. Önce şunu düşündüm nerede nasıl bu kardeşlerimiz şehit oldular. Bilgi edinmeye çalıştık. Parça parça önümüze geldi. Açıklamayı Malatya Valisi yapıyor neden? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı var. Açıklamayı neden vali yapıyor? Çünkü kabahatlerini biliyorlar.  Erdoğan Çarşamba günü bir müjde verecekti. Ona göre bu kardeşler kurtarılacaktı. Biz de böyle bir müjde bekledik. Biz de isterdik bu kardeşlerimizin kurtarılmasını, terör örgütüne güzel bir ders verilmesini. Devleti yöneten bir kişi “Çok önemli açıklama yapacağım” diye konuşamaz. Operasyonlar gizli yapılır. Rahmetli Ecevit terör örgütünün başındaki kişi alırken eşine bile haber vermemiştir. Erdoğan, davul zurna ile harekat başlattıyor. Düğün bayramla devlet yönetilmez. Bunlar bir köyü bile yönetemez. Sözde gidecek 13 vatandaşımızı teröristlerin elinden alacak kendilerini kahraman ilan edeceklerdi. Davul zurna ile harekat başlattık diyor. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. 

"Şehit annesi propaganda malzemesi yapıldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

13 kişi hayatını kaybetmiş şehidimiz var. Umurunda bile değil. Şehidimiz var kongre yapıyor. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum; internetten açın, izleyin. O gülüşmeler, kahkahalar, fıkralar. 13 kişi hayatını kaybetti ya. Hangi ahlaka inanca göre yapıyorsunuz bunu. İnsan 13 kişi hayatını kaybetmiş şehidimiz var bari buna saygı göster. Şehit annesini propaganda malzemesi yapıyor. Şehit ailelerine yakınım mesajı vermeye çalışıyor. Ama gülüp eğleniyor. Bırakın anne bari matemini yaşasın. O annenin acısını dramını onlar biliyor mu? 

"Bir kadın 'açım' diyor, Erdoğan duymazlıktan geliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Elazığ ziyaretinde bir kadının "açım" diye bağırdığı iddiasıyla sosyal medyada yayımlanan görüntürlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu,"Bir kadın Elazığ’da Erdoğan’a 'Açım aç' diyor. Erdoğan duymazlıktan geliyor. Bu sosyal medyaya düşünce Devletin Valisi açım diyen kadını valiliğe çağırıyor. Derdest edip getirmişlerdir. 'Açım demeyeceksin, halim vaktim iyi diyeceksin'. Televizyon kamerası da hazır orada sonra bu yayınlanıyor.  Anladık talimat aldın ayağına git bari derdini sor. Tamam paket verdin. Sen sözlerini geri al Kişi sarayın valisi olursa bölgeyi yönetemez" dedi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU