Özkök: Viski dünyasını altüst eden tartışma

“Benim gibi viski tutkunları geçen cuma gününden beri, belki de viski tarihinin en büyük tartışmasına tanık oluyor”

Fotoğraf: Hürriyet

Hürriyet gazetesi yazarı Erturğul Özkök, “viskinin yıllarca beklemesine gerek olmadığını, birkaç gün içerisinde bu içkiyi yapıp içmenin mümkün olduğuna” dair çıkan bir haber hakkında yazdı.

Özkök, yazısının “Viski dünyasını altüst eden haber ve tartışma” başlığını kullandığı ilgili kısmında şunları yazdı:

Benim gibi viski tutkunları geçen cuma gününden beri, belki de viski tarihinin en büyük tartışmasına tanık oluyor. Olay şu: Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde Stuart Aaron ve Martin Jaousek adlı iki viski yapımcısı çok büyük bir iddia ortaya attı. Onlara göre iyi bir viski yapmak için yıllarca varilde bekletmek ve yıllandırmak gerekmiyor. İki-üç gün içinde viski yapıp içmek mümkün. Bunun için küçük odun parçalarından oluşan bir karışımı belli bir ısı ve basınçla alkolün içine vermek yeterli. Bunlar viskiye istenen rengi ve aromayı veriyor.   *Buna da “Bir gecelik viski” diyorlar...

İskoçya’da geleneksel viski seremonisinde Güneri Cıvaoğlu, Galip Yorgancıoğlu ve Mehmet Yılmaz ile çektirdiği fotoğrafı yazısında paylaşan Özkök, şu ifadeleri kullandı:

Tabii gelenekselciler bir anda ayağa kalktı. Bu da normal. Çünkü bu metot gerçekten doğruysa, yüzyılların geleneklerine dayalı üretim yapan bir sektörde depremlere yol açabilir. Varillerde bekleyen milyarlarca dolarlık viskinin fiyatları bile etkilenebilir.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU