AK Parti'li Yazıcı: 'Yepyeni anayasa yapalım' deyince karşımızdaki muhalefet yalpaladı, nevri döndü

Yazıcı, anayasa yapma hakkının millete ait olduğunu ve bu hakkın devredilemeyeceğini kaydetti

Fotoğraf: AA (arşiv)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni anayasa tartışmaları konusunda, “Yepyeni anayasa yapalım' deyince karşımızdaki muhalefet yalpaladı. Nevri döndü” ifadelerini kullandı.

AK Parti Tokat 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin siyasi tarihinin tabiri caizse "darbeler tarihi" olduğunu belirten Yazıcı, "Hemen her 10 yılda açık, post modern darbeler yapılmış Türkiye'de. Son ikisi hariç, bütün darbeler hedefine ulaşmış. 2007'deki e-muhtıra darbe teşebbüsünü AK Parti, liderinin duruşu ile önlemiştir. Siyasi tarihinde ilk defa bir lider, ekibi ile bir darbe önlemiştir. Yine 15 Temmuz'da akşam başlayan darbeyi Cumhurbaşkanımızın televizyon aracılığıyla yaptığı çağrıyla coşarak sabah olmadan bu millet önlemiştir" diye konuştu.

“Muhalefetin nevri döndü”

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasadan söz ettiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

Bizim tarihimizde 5 anayasa var, Osmanlı dönemi dahil. 1876, 1921, 1924, 1961 ve 1982 Anayasası var. Anayasayı kim yapar? Millet yapar. Anayasa yapma hakkı millete aittir. Bu hak devredilemez. Asla başka kuruluşlara devredilemez ama millet bu hakkını kullanma fırsatı elde edememiş. Kimi olağanüstü dönemlerde  yapılmış, kimisi darbeciler tarafından yapılmış. 'Yepyeni anayasa yapalım' deyince karşımızdaki muhalefet yalpaladı. Nevri döndü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU