Bahçeli: AYM, milletimizin haklarını muhafaza edecek düzeyde tekrar yapılandırılmalı

Bahçeli, AYM'nin "hak ihlali" kararları için "Yanlış ve mahsurlu olsa da Anayasa Mahkemesi’nin kararları bağlayıcıdır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin “MYK-MDK Ortak Toplantısı Sonrası” yazılı açıklama yaptı.

MHP'nin "ahlaklı, ilkeli ve dengeli" politikalarla Türkiye’nin haklarını cesaretle savunduğını belirten Bahçeli, "Türk siyasetine yeni bir soluk getiren, nihayetinde sağlam ve sarsılmaz bir irade gösteren Cumhur İttifakı, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti kucaklaşmasının ikramıyla umutları tazelemiş, milli heyecanları tahkim ve takviye etmiştir" dedi.

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın toplumsal huzurun ve siyasal istikrarın güvencesi haline geldiğini de vurgulayarak, "CHP’nin yalan siyaseti, HDP’nin yıkım siyaseti, İP’in yitik siyaseti Cumhur İttifakı karşısında çuvallamıştır" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bahçeli şöyle devam etti:

Üniversite gençliğini istismar eden, sokaklardan güç devşirmek için harekete geçen, terör örgütleriyle emel ve eylem birlikteliği yapan mezkur partilerin demokrasi ve milli irade husumeti tehlikeli düzeylere ulaşmıştır. Zilletin şaftı kayarken Türkiye’yi de krize kaydırmayı hedeflemesi ne millet sevgisiyle ne de meşru ve demokratik siyasi mücadeleyle bağdaşmayan ilkellikler olarak karşımıza çıkmıştır. Üniversite kapılarında yasa dışı marjinal sol örgütlerle aynı kümeye giren, aynı zehirli üslubu benimseyen partilerin gayri milli muhalefet stratejileri Türkiye’nin tarihi ve egemenlik haklarına kast etmek üzerine planlanmıştır. İnanıyorum ki, Türk gençliği bu tuzağa düşmeyecektir.

"Yanlış ve mahsurlu olsa da Anayasa Mahkemesi’nin kararları bağlayıcıdır"

Anayasa Mahkemesi'nin hakkında "hak ihlali" kararı vermesi sonrası fezlekesi tekrar TBMM'ye gelecek olan eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli şunları kaydetti:

Anayasa Mahkemesi’nin, milletin hakkı ihlal edilip yok sayılırken, işlediği suçu tevsik ve teyit edilmiş kişilerle ilgili tartışmalı duyarlılığı evrensel hukuk normları açısından izahı yapılamayacak bir çarpıklıktır. Bu mahkeme, Anayasa’nın özel madde olması sebebiyle öncelikle uygulanması şart olan geçici 20.maddesini yok sayarak yine aynı Anayasa’nın 138.maddesini çiğnemiştir.Yanlış ve mahsurlu olsa da Anayasa Mahkemesi’nin kararları bağlayıcıdır.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararının Enis Berberoğlu'na milletvekilliği sıfatı kazandırmayacacağını savundu.

"Anayasa Mahkemesi tekrar yapılandırılmalıdır"

Yeni anayasa konusuna da değinen Bahçeli, AYM'nin yapısının tekrar ele alınması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

Anayasa Mahkemesi milletimizin ve demokrasimizin haklarını muhafaza veya müdafaa edecek düzeyde tekrar yapılandırılmalı, yeni anayasa sürecinde yüksek mahkemenin mevcut durumu mutlaka ele alınmalıdır. Anayasa Mahkemesi’nin kararları bizatihi Anayasa’ya aykırı olamayacak, TBMM’nin tarihi ve yüksek iradesine de pranga vuramayacaktır.

Enis Berberoğlu için Meclise gelecek fezlekeye ilişkin ise Bahçeli,  "CHP’li milletvekilinin fezlekesi TBMM Karma Komisyonu’na acilen getirilip dönem sonuna bırakılmadan gündeme alınmalı, ardından da Genel Kurul’a indirilerek dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili oylama yapılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi bu oylamada yeniden yargılama yolunun açılabilmesi için dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oyunu kullanacaktır" dedi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU