Bahçeli: Biz öğrenciyi de biliriz, teröristi de biliriz

MHP lideri, Boğaziçi'ndeki eylemlerle ilgili "Atamaya saldırının üssü marjinal örgütlerdir" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla eylemlerin başladığı Boğaziçi Üniversitesi hakkında konuştu. Bahçeli, eylemcilere tepki gösterirken “Biz öğrenciyi de biliriz, teröristi de biliriz” ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, Boğaziçi'ndeki eylemlerle ilgili olarak şu görüşlerini dile getirdi:

Boğaziçi Üniversitesi'ne ataması yapılan rektöre itiraz edenlerin ana dinamiği marjinal örgütlerdir. Bir öğrencinin DHKP-C'li ile ne işi olur? Bir gencimizin yasadışı sol örgütlerin yuvalandığı hücre evleri ile ne bağı olacaktır? Rektör atanması yasal olabilir ama demokratik değil diyenler, kendi fikir ve düşüncenizden başka her görüşe hazımsızlık göstermeniz demokrasinin neresiyle bağdaşmaktadır. Katil polis demek, polis otolarını taşlamak, ifade ve düşünce hürriyetinin neresine sığmaktadır.


"Evlatlarınıza sahip çıkın"

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilerin ailelerine seslenen Bahçeli, şunları söyledi:

Gözaltına alınanlardan 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile ilişiği yoktur. Evlatlarını üniversiteye gönderen muhterem analarımız, çocuğunuz bu örgütlerin eline düşerse bundan memnun olur musunuz? Polislerle çatışmalarından mutluluk duyar mısınız? Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin evlatlarını serbest bırakın diyor. Başkalarının sırtından kurban kesmesi kolay. Çağrımı tekrarlıyorum. Evlatlarınıza sahip çıkın. Ne Kılıçdaroğlu'nun eline, ne de onun bunun keyfine bırakmayın. Öğrenci başka terörist başkadır. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Halk hareketi bekleyen haindir”

Kalabalığı toplayıp sabah ilk gelen, üniversitelerde derebeylik mi ilan etsin? Kılıçdaroğlu, 'öğrenciler ne yaptı?' diyor. Toplantı anayasal haklarıdır diyor. Kılıçdaroğlu, ekonomiden anlamadığı gibi anayasayı da zahmet edip okumamış. Anayasada bu hakkın hangi hallerde sınırlandırılacağı bellidir. 14. Madde, kötüye kullanılmaması ile ilgili kuralları anlatmaktadır; "Hiçbiri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü bozmayı, demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz."  Buradan bir halk hareketi çıkar mı diye bekleyen, bunu destekleyen kim varsa, alçak ve hain bir projenin figüranıdır. 

Twitter tepkisi: Demek ki doğru yoldayız

Twitter’ın bazı mesajlarını kısıtladığı Bahçeli, bu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

ABD, AB ve BM'nin açıklamaları iç işlerimize müdahaledir. Gösterdiğimiz haklı tepkiler, terör örgütlerine yönelik sözlerimiz, okyanus ötesinden cevaplanıyor. Biz teröristlere yükleniyoruz, dijital faşizm oklarını bize yöneltiyor. Geçen hafta Twitter bazı paylaşımlarıma sansür uyguladı. Demek ki çok doğru yoldayız. Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar. Twitter'dan beğenmediği mesajımı tekrarlamakta fayda mülahaza ediyorum; Sırtlarını ajanlara, zalimlere dayamış olanlar evlat değil, başı ezilmesi gereken yılanlardır. 

Anayasa çağrısı: Her parti bir araya gelmeli

Bahçeli, olası bir yeni anayasa ile ilgili olarak da şu çağrıyı yaptı:

Yeni bir anayasa milletimize kazandırılmalıdır. Cumhur İttifakı olarak ilke birlikteliğimiz çok nettir. Anayasa yazılmasını 'ikinci cumhuriyet' olarak nitelendirenlerin ciddiye alınacak yanları olamayacaktır. 2 Şubat 2021'de yaptığımız yazılı açıklamamızla, yeni anayasa çalışmalarımıza bakışımız kamuoyu ile paylaşılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemiz de verimli geçmiştir. Anayasalar yeniden yazılamayacak metinler değildir. Toplumun, değerlerinin, çağın, zamanın yönüne uygun olarak anayasaların yeniden yazılması doğaldır. Gelişmeler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni anayasanın mecburiyet olduğunu göstermektedir. Her parti yeni bir anayasadan bahsediyor, o zaman bütün partiler anayasanın ilk 4 maddesine bağlı olarak, bir araya gelmelidir. MHP yeni anayasa yazım sürecine vardır. 

Berberoğlu yorumu: Tutumumuz aynı

İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına karar vermesini toplantı çıkışında gazetecilere yorumlayan Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Yargıya saygımız var. Mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve genel kurula geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU