Karanlık ağda kiralık katil aradı, Bitcoin'le yaptığı ödeme özgürlüğüne mâl oldu

ABD'de Kelly Harper isimli bir kadın, karanlık ağda kiralık katil aradığı gerekçesiyle tutuklandı

(Unsplash)

ABD’nin Wisconsin eyaletinde federal mahkeme, Kelly Harper isimli bir kadını internette kripto parayla kiralık katil tutmakla suçladı. Harper’ın, Ekim ve Aralık 2020 arasında, ismi verilmeyen Wisconsinli bir adamı öldürmek için karanlık ağdaki kiralık katil sitelerini araştırdığı iddia edildi.

Adalet Bakanlığı’nın internet sitesinde aktarılana göre suç duyurusunda, Harper'ın öldürülmesi amaçlanan kişiyi tarif ettiği, otomobiliyle ilgili ayrıntıları, çalıştığı yeri ve cep telefonu numarasını paylaştığı ifade edildi. Suç duyurusunda ayrıca, ödemenin Bitcoin’le yapıldığı bildirildi.

Eyaletler arası ticaret imkanlarını kiralık katil tutmak için kullanmakla suçlanan Harper, 5 Şubat 2021’de tutuklandı. Söz konusu suçlama kapsamında, bir sanığın suçlu bulunması için fiilen cinayet işlemesi gerekmiyor.

Harper şu anda Dane County Hapishanesi’nde tutuluyor. Madison kentinde bulunan ABD Bölge Mahkemesi’ne gerçekleşecek ilk duruşmanın tarihi ise henüz netleşmedi. 37 yaşındaki kadın, suçlu bulunduğu durumda en fazla 10 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harper aleyhindeki suçlama, Sun Prairie Polis Departmanı, Federal Soruşturma Bürosu ve FBI'ın Kara Para Aklama, Kaybetme ve Banka Dolandırıcılığı Birimi’nin ortak yürüttüğü bir soruşturmanın sonucunda yöneltildi.

Adalet Bakanlığı ise açıklamasında, bunun henüz bir suçlama olduğu ve sanığın suçu kanıtlanana kadar masum olduğu uyarısına yer verdi.

Harper, cinayet amacı güttüğünü ifade eden birine ödeme yapmış olsa da uzmanlar, karanlık ağda kiralık katil tutmanın mümkün olup olmadığını henüz bilmiyor. 

Vice’ın haberine göre daha önce konuyla ilgili akademik bir araştırma yürütülmüş ve karanlık ağda bulunan 24 kiralık katil sitesinin dolandırıcılık yaptığı sonucuna varılmıştı.

 

Independent Türkçe, ABD Adalet Bakanlığı, Vice

DAHA FAZLA HABER OKU