Prof. Dr. Ayşe Buğra: Devamlı kavga ederek devam edemeyiz

Buğra, "Provokasyon çok ağır bir ifade. Söz konusu olan insanları tanımamayı, o öğrencileri tanımamayı gösteriyor" diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestolarla ilgili yaptığı açıklamada "Osman Kavala denilen, adeta Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır" ifadeleriyle hedef aldığı Prof. Dr. Ayşe Buğra, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk oldu.

Buğra, Erdoğan'ın kendisi ve protestolara katılan diğer vatandaşlar için kullanığı "provokasyon" ifadesinin çok ağır bir ifade olduğunu söyledi.

Buğra "Söz konusu olan insanları tanımamayı, o öğrencileri tanımamayı gösteriyor. Boğaziçi öğrencisi çok akıllı, çalışkan, gayret etmiş, ne yaptığını bilerek oraya gelmiş ve üniversitesini çok önemseyen bir öğrenci. O üniversitenin öyle kalmasını ve dışarıdan müdahale olmasını istemiyor. Dertlerini ne güzel anlatıyorlar. Her şeyden önce öğrencilere saygısızlık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Buğra Türkiye'nin huzura ihtiyacı olduğunu düşündüğünü belirterek şöyle devam etti:

Devamlı kavga ederek, kurumlara saldırarak, kurumlar yıpratılarak devam edemeyiz diye düşünüyorum. Memlekete yazık oluyor. Benim beklentim huzur ve adalet.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta cuma namazı çıkışı sonrası Boğaziçi eylemlerini değerlendirirken isim vermeden Prof. Dr. Ayşe Buğra'yı hedef almıştı. 

Erdoğan, Buğra'yı ima ederek şu sözleri sarfetmişti:

Yani aynı zihniyet şu Osman Kavala denilen bu ülkede Soros adeta ofisi olan temsilcisi olan kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi'nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır. Şimdi biz ülkemizi, böyle nadide bir üniversitemizi bunları alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz. Buna müsaade etmemiz mümkün değil.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU