Boğaziçi Üniversitesi rektör yardımcılığı görevine atanan isimler belli oldu

Rektör yardımcılığı görevine Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi

Fotoğraf: AFP (arşiv)

Prof.Dr Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversites'inde rektör olarak atanması sonrası, uzun süre boş kalan rektör yardımcılığı görevinde yer alacak isimler belli oldu.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, rektör yardımcılığı görevine Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi.

Rektör yardımcılığı görevine uzun süre atama yapılmadı

Bulu'nun 1 Ocak'ta rektör olarak atanması sonrası, üniversitede görevli akademisyenler ve öğrenciler protesto gösterileri düzenledir.

Gösteriler devam ederken, üniversitenin rektör yardımcılığı görevlerine ise hiçbir akademisyenin kabul etmemesi nedeniyle atama yapılmamıştı.

Üniversiteki akademisyenler 22 Ocak'ta şu bildiriyi yayımlamıştı:

1 Ocak’tan beri ilkelerimizin arkasında durduğumuzu gerek kamuoyu nezdinde, gerekse kurum içi kanalları işleterek beyan etmekteyiz. Hocaları, öğrencileri, mezunları ve emekçileri ile birlikte tüm Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri, bu atamayı reddetmektedir. Bugüne, yani 22 Ocak’a kadar üniversitemizde rektör yardımcılığı görevini kimsenin kabul etmemiş olması bu kolektif iradenin başarısıdır. Yöneticilerin liyakat kıstaslarına uygun olarak demokratik yöntemlerle belirlenmesi, hem bilimsel üretim, hem de eğitim kalitesi açısından elzemdir. Bundan vazgeçmeyeceğimizin altını çiziyoruz. 

Son olarak, DEVA Partisi Kurucu Üyesi ve  Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Oğuzhan Aygören yeni rektör Prof. Dr. Melih Bulu tarafından rektör danışmanlığına atanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde pazarlama alanında çalışmalar yapan Oğuzhan Aygören atama kararını sürpriz bir şekilde yapıldığını söylerek, söz konusu görevi kabul etmediğini açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Kumbaroğlu, doktorasını 2001'de ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden aldı.

Enerji Piyasalarına Bilimsel Katkı dalında Türkiye’nin ilk "Enerji Oscarı" ödülünü 2011 yılında alan Kumbaroğlu, ayrıca 2012'de Çin Bilimler Akademisi tarafından, "Visiting Professorship for Senior İnternational Scientists" ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliğinin (IAEE) 2016 Dönem Başkanlığı’nı yürüten Gürkan Kumbaroğlu, IAEE Türkiye temsilciliği olan Enerji Ekonomisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürüyor.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir?

Prof. Dr. Naci İnci, 1987'de Marmara Üniversitesinden fizik dalında lisans derecesini, 1992’de ise fiber optik sensörler alanında İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesi’nden doktora derecesini aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne 2005 profesör olan ve 2014–2018 döneminde bölüm başkanlığı yapan İnci, Almanya'daki Stuttgart Üniversitesi, Japonya'daki Gunma Üniversitesi, Norveç Teknik Üniversitesi ile İngiltere'deki Heriot-Watt Üniversitesinde konuk profesör olarak bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU