Ahmet Hakan: Boğaziçi karışıklığı Erdoğan’a yarıyor

"Erdoğan’a yaramadığını söyleyenlerin tezlerini en az üç kere okudum. İkna olamadım"

Fotoğraf: Reuters

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde başlayan eylemlerin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaradığını” öne sürdü.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Boğaziçi’ndeki eylemler hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

Boğaziçi karışıklıkları Erdoğan’a mı yarıyor yoksa muhalefete mi? Ben Erdoğan’a yaradığını düşünüyorum. Akıllarına güvendiğim bazı analizciler ise bu sefer Erdoğan’a yaramadığını düşünüyorlar. Erdoğan’a yaramadığını söyleyenlerin tezlerini en az üç kere okudum. İkna olamadım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olmayan Melih Bulu’nun Erdoğan tarafından kararname ile okula rektör olarak atanması hem öğrencilerin hem de akademik personelin tepkisini çekmişti. Öğrencilerin yaklaşık bir ay önce başlattığı eyleme kısa bir süre sonra öğretim görevlileri de katılmıştı.

Melih Bulu’nun istifasını isteyen öğrencilere okulun yerleşkesi içerisinde polis tarafından müdahale edilmiş, onlarca öğrenci gözaltına alınmıştı. Öğrencilere destek için İstanbul ve Türkiye’nin farklı yerlerinde eylemler düzenlenmiş, göstericiler sert polis müdahalesi ile karşılaşmıştı.

İktidar kanadından "eylemlere katılanların çoğunluğunun Boğaziçi öğrencisi olmadığı ve terör örgütleriyle iltisaklı olduğu" iddialarına yer verilen açıklamalar yapılıyor.

En son olarak Bulu’nun kendisine rektör yardımcısı bulamadığı iddia edilirken Cumhurbaşkanı kararı ile üniversitede hukuk ve iletişim fakültelerinin kurulmasına karar verilmişti.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU