Fenerbahçe'yi deplasmanda 1-0 mağlup eden Galatasaray, Süper Lig'de liderliğe yükseldi

Sarı-kırmızılılar, Mostafa Mohamed'in golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak liderliğe oturdu

Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 24. haftası dev bir derbiye sahne oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy'de karşı karşıya geldi.

Süper Lig'in 24. haftasındaki derbide konuk ettiği Galatasaray'a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, 9 maç aradan sonra yenilgi yaşadı.

Ülker Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısı orta saha mücadelesiyle geçti. İki takım da cılız ataklardan sonuç alamayınca soyunma odasına 0-0 eşitlikle girildi.

Müsabakanın ikinci yarısına iyi başlayan Galatasaray, 55. dakikada Mustafa Muhammed'in golüyle öne geçti. Kalan bölümde Fenerbahçe skor üretemedi ve Galatasaray sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Karşılaşma öncesi ligde 9 maçtır kaybetmeyen sarı-lacivertliler, bu mağlubiyetle serisini de yitirdi.

Bu sonucun ardından müsabaka öncesi rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın 3'er puan önünde olan Fenerbahçe, liderliği Galatasaray'a bıraktı.

Bulut: Fenerbahçe'ye karşı çekilen çizgiler biraz farklı çiziliyor

Süper Lig'in 24. haftasındaki derbi karşılaşmasında ağırladığı Galatasaray'a 1-0 yenilen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Erol Bulut, VAR odasında sarı-lacivertli ekip için farklı çizgi çizildiğini ileri sürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bulut, beklemedikleri bir mağlubiyet yaşadıklarını belirtti.

İlk yarı rakiplerinin çok topla oynamasına karşın, daha fazla pozisyona giren tarafın kendileri olduğunu dile getiren Bulut, "Yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendiremedik. İkinci yarı golü yedikten sonra oyuna daha hakim olan Fenerbahçe'ydi. Tek kale oynayan bir Fenerbahçe vardı. İkinci yarıda da bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Frikikten bulduğumuz gol verilmedi. Ofsayt olduğunu düşünmüyorum. Fenerbahçe'ye karşı çekilen çizgiler biraz farklı çiziliyor. Bunu Gaziantep karşısında da yaşadık" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'ye karşı neden farklı çizgi çekildiğinin sorgulanması gerektiğini kaydeden Bulut, şöyle konuştu:

Kaybettiğimiz için üzgünüz. Önümüzde 17 maç daha var ve biten bir şey yok. Sezon sonunda ilk sırada olmak önemli. Onu da başaracağımızdan eminim. Hakemlerle ilgili çok fazla yorum yapmadım bugüne kadar. Bugün de yapmak istemiyorum. Sadece çizgiyle ilgili doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Kol, omuz diyorlar. Çizgiyi nereden, nasıl alıyorlar? Bize karşı biraz daha farklı çiziliyor. Önümüzde 17 maç var. Sezon sonunda hepimiz birlikte göreceğiz.

Fenerbahçeli taraftardan Abdurrahim Albayrak'a saldırı girişimi

Derbinin ardından sarı-kırmızılı kulübün 2. başkanı Abdurrahim Albayrak, "Rambo Okan" lakaplı Fenerbahçe taraftarı Okan Güler'in saldırı girişimine maruz kaldı.

Albayrak maç sonrası basın mensuplarına açıklama yapmaya hazırlanırken, sarı-lacivetli taraftar Okan Güler, "Buraya ne yüzle geldin." diyerek üzerine yürüdü. 

Spor Şube ekipleri ile Albayrak'ın yakın korumasının müdahalesiyle saldırgan Okan Güler alandan uzaklaştırıldı.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Albayrak, "Kazandığımız için mutlu ve sevinçliyim. Florya'dan ayrılmadan önce hocamızla toplantı yaptık. Fatih hocamın yüzü güldüğünde, kafası rahat olduğunda her maçı alacak güçteyiz. İstediği transferleri yaptık, yüzü gülüyor. Güzel günler bizim olacak. İyi oynadık. Teknik ekibi ve futbolcuları kutluyorum. Florya'dan galibiyet için çıkmıştık. Güzel oynadık ve 3 puanı aldık. Daha çok maç var. Bu derbi ilk de değil son da değil. Bugün biz kazandık yarın başkası kazanır. Camiamıza hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Karşılaşmadaki tek golün sahibi Mustafa Muhammed ile konuşan Albayrak, "Mustafa Muhammed şık ve güzel bir gol attı. Geçen hafta da gol atmıştı, iki haftada iki gol oldu. '10 gol atmadan ailemi İstanbul'a getirmeyeceğim' dedi. Ben de ona 'Çabuk gol at da aileni kavuş' dedim. Aramızda böyle bir konuşma olmuştu" ifadelerini kullandı.

Transfer döneminde başkan Mustafa Cengiz ve yönetimin kendisine görev vererek güvendiğini söyleyen Albayrak şunları kaydetti:

Transfer dönemi için kitap yazsam bitmez. Sabah 7'de bütün arkadaşlarımla kendi şirketimde çalışırken Fatih hoca geldi. Bir uçak buradan bir uçak Londra'dan tuttum. Pilot arkadaşlara da 5'ten önce getirmeleri için prim verdim. 5'ten önce getirdiler, onlara da teşekkür ediyorum. Bütün yönetimdeki arkadaşlarıma, başkanıma teşekkür ediyorum. Bana yetki verdiler, güvendiler. İyi transferler yaptık. Mustafa Muhammed'i bütün Avrupa izleyecek.

Ali Koç: Bu maçta yaşadıklarımız, gördüklerimiz, şampiyonluğun habercisi

Fenerbahçe'nin başkanı Ali Koç, bu sonucun şampiyonluk habercisi olduğunu söyledi. 

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koç, "Bu maç, maç sonucu ve maçta yaşananlar, şampiyonluğumuzun habercisidir. Orada, burada rakibimizi yenip, sene sonu istediğimiz sonuca ulaşamadığımız çok seneler gördük. Bu maçta yaşadıklarımız, gördüklerimiz, şampiyonluğun habercisi. Taraftarlarımızı üzdük. İyi gidiyorduk. Bu maçla ne şampiyon olacaktık ne de şampiyonluk gidecekti. Kazansaydık önemli bir psikolojik avantaj olacaktı, olmadı. Sağlık olsun" diye konuştu. 

"Bu maçın hakkı beraberlikti"

Galatasaray karşısında kaybetmeyi hak etmediklerini dile getiren Koç, şunları kaydetti: 

Maçın hakkı 1-0 değildi. İlk yarı onlar, ikinci yarı biz üstündük. Gol pozisyonu rakamlarına bakamadım ama ikinci yarıda oynadığımız futbolu birinci yarıda oynasak, çok daha olumlu olurdu. Bu maçın hakkı beraberlikti. Ofsayttan verilmeyen golümüz bize göre yüzde yüz gol. Tabii hangi açıdan baktığınıza, hangi açıdan gösterileceğine bağlı. Elimize gelen resimler, videolar farklı açılardan çok farklı bir şey ifade ediyor. Futbolun içinde bunlar var. Önemli olan gri pozisyonların bizim aleyhimize olması. Bu kadar ince bir çizgide olan pozisyonun 1 dakikadan az bir sürede hiç VAR'a gitmeden direkt verilmesi enteresan. Biz hakeme sığınmayacağız. Çıkıp ikinci yarıda oynadığımız topu ilk yarıda oynayıp, çatır çatır maçı almamız lazımdı.

Terim: Fenerbahçe'yi burada veya herhangi bir yerde yenmek Galatasaraylılar için önemlidir

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maç sonrası açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, maçtan önce düşündüklerini sahaya yansıttıklarını belirtti.

"Düşündüğümüz senaryoya aykırı bir şey olmadı." diyen Terim, "Bize ait oyun şeklinden ödün vermeden maç boyunca oynadık. Özellikle ilk 30 dakika tam manasıyla oynayan bir Galatasaray vardı. Fenerbahçe'yi burada veya herhangi bir yerde yenmek Galatasaraylılar için önemlidir. Yendiğiniz zaman lider oluyorsanız, bu da önemlidir. Oyuncularımı kutluyorum. Bütün oyuncularım maçı yaşadılar. Derbiye yakışır bir futbol oynadılar ve kazandılar. Üç puan bizi lider yaptı. Mutluyuz. Kolay bir maç periyodundan çıkmadık. Buradan taraftarımıza, Galatasaraylılara selam olsun. Üç puanı onlara gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

Terim, son haftalarda daha önce kaybettikleri puanları telafi ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Lider olduk ama kaybettiğimiz kredileri topluyoruz. Diğer takımlarla aramızda fark yok. Sadece alınması gereken yerde alınan önemli bir galibiyet. Aksi takdirde 6 puan ve ikili averajın elden gittiğini düşünürsek, sıkıntılı bir şey olurdu. Burada ligin üst tarafını dengeye getirdik. Kendimize moral ve avantaj sağladık. Yoksa daha çok maç var. Türkiye ligi artık maçların önceden kestirilemeyeceği bir lig olmuştur. Herkes herkesi yenebilir. Seyircinin olmadığı bir ortamda herkes eşittir, bir baskı yoktur. Böyle bir ortamda herkesin dikkatli olması lazım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU