Özdağ ve Koncuk yeni parti kuruyor

Koncuk: Ciddi sayıda bir kararsız milliyetçi ve Atatürkçü kitle var. Boşluğu doldurmak lazım

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İYİ Parti’den ihracı mahkemeden dönen Ümit Özdağ ile partiden istifa eden İsmail Koncuk’un yeni parti kuracaklarını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz, bugünkü köşe yazısında iki isimle de yaptığı görüşmeye yer verdi. Saymaz’ın köşesinin ilgili kısmı şöyle:

İYİ Parti'den ihraç edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, mahkeme kararıyla geri dönse de ne partinin WhatsApp grubuna eklendi, ne toplantılara davet ediliyor. Genel Başkan Meral Akşener, Özdağ'a randevu bile vermedi. Özdağ'ın çevresine şöyle dediği iddia ediliyor: “İYİ Parti'de siyaset yapmam mümkün gözükmüyor. İYİ Parti'yi Türk milliyetçilerinin iktidar partisi olarak kurmuştuk. Kutuplaşmalardan birinin parçası haline geldi.” Özdağ, şu günlerde Atatürk milliyetçiliği çizgisinde parti kurmak için hazırlıklarını yapıyor.

İyi Parti'den ayrılan Adana Milletvekili İsmail Koncuk da Özdağ ile hareket ediyor. Koncuk, “Evet partileşmek adına çalışma yapıyoruz. Ciddi sayıda bir kararsız milliyetçi ve Atatürkçü kitle var. Boşluğu doldurmak lazım” diyor. Koncuk, iki ittifaka da katılmak istemediklerini vurgulayarak, “Türkiye bunlara mahkum olmamalı” diye ekliyor.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU