Karamollaoğlu'ndan "yeni anayasa" yorumu: Gündem değiştirmeye yönelik

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu "Anayasa değişikliğinden önce zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin Doğu Türkistan ve Myanmar'da yaşananlara sessiz kaldığını belirten Karamollaoğlu "Sayın Cumhurbaşkanını müslüman coğrafyalardaki zulümlere karşı aleni bir tavır almaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"Anayasa değişikliği açıklaması gündemi değiştirmeye yönelik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından dile getirmesiyle Türkiye'nin gündemine giren yeni anayasa tartışmalarına da değinen Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Anayasa değişikliğinden önce zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. Ekonomik sorunlar, adalet problemleri, eğitim, işsizlik gibi konular beklerken bir anda yeni anayasa meselesi ortaya çıkarıldı. Bu değişiklik açıklamasını, sadece gündemi değiştirmeye yönelik yapılan bir açıklama olarak görüyoruz. Çiftçimizin, esnafımızın, bütün vatandaşlarımızın dertleri var. Atamalarda liyakat gibi bir sorunumuz var. Bu sorunlar görmezden geliniyor.

Çiftçilerin sıkıntılarına dikkat çekti

Konuşmasında tarım sektöründe yaşanan sıkıntılara da değinen SP lideri, "Türkiye’de tarım bitirildi, çiftçimiz perişan edildi. Betona, asfalta, demire harcıyorsunuz ama çiftçimize vadedilen parayı vermiyorsunuz. Türkiye’de çiftçilerin bankalara olan toplam borcunun 89 milyarı kamu bankalarına, 22 milyarı yabancı bankalara, 11 milyarı ise yerli özel bankalaradır. Tarım kooperatifleri çiftçinin derdine çare olmak için var, sırtına yük olmak için değil" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PTT'de ayçiçek yağı satılmasını da eleştiren Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Dünyanın hiçbir yerinde iletişimle ilgili bir kurum gıda satışı yapmayı üstlenmemiştir. Bunu yaparken bile bakkalda yağın daha ucuz olduğunu göremiyorlar. İktidara sesleniyorum; çiftçimizin birikmiş faiz borçlarını silin, geriye kalan borçlarını da taksite bağlayın ki çiftçimiz ayağa kalksın ve üretim artsın. Çiftçinin dertleriyle dertlenmeden, Türkiye’de gıda fiyatlarında istikrar sağlanamaz.

"İktidar rakamlarla oynuyor"

İktidarın işsizlik ve geçim sıkıntısı ile alakalı rakamlarla oynadığını iddia eden Karamollaoğlu "Dış ticaret açığı rakamlarında bunu henüz yapamıyorlar. 2020 yılında yapılan ihracat, 169 milyar 482 milyon dolar iken ithalat, 219 milyar 397 milyon dolar olarak karşımıza çıkmaktadır. 2019 yılında 29 milyar 512 milyon dolar olan dış ticaret açığımız, 2020'de 49 milyar 915 milyon dolara yükselmiştir" diye konuştu.

Boğaziçi çağrısı

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını da eleştiren SP lideri Kabe görselinin bir afişte kullanılmasını da eleştirdi.

Karamollaoğlu şu ifadelerle devam etti:

Boğaziçi rektör atamasına karşı yapılan çağrılara kulak verilmelidir. Ancak inanç değerlerimizle alay edilmesini kesinlikle kabul edemeyiz. Sınırların  hiçbir zaman aşılmaması gerektiğine vurgu yapıyorum. Türkiye’mizin şu anda hiçbir sorununu çözememesinin asıl nedeni, liyakatsız insanları görev başına getirmesidir.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU