HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nu ziyaret etti

Buldan ve beraberindeki heyet "muhalefet partileriyle görüşme turları" kapsamında ilk ziyaretini Saadet Partisi'ne gerçekleştirdi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan başkanlığındaki heyet, muhalefet partileriyle görüşme turları kapsamında ilk ziyaretini Saadet Partisi'ne gerçekleştirdi.

HDP'den yapılan açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan başkanlığındaki heyetimiz muhalefet partileriyle görüşme turları kapsamında ilk ziyareti Saadet Partisi'ne yaptı. Türkiye’de acil demokratikleşmeye ve adalete ihtiyaç var. Bunun yolunu diyalogla oluşturabilmek için ziyaretlerimiz sürecek" denildi.

Saadet Partisi'nden de ziyarete ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada,  toplumsal kutuplaşmanın sonra erdirilmesine dair adımların memnuniyetle karşılandığını ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Milletimiz, son zamanlarda toplumsal kamplaşma ve kutuplaşmanın sona erdirilmesine dair çaba ve adımlardan memnuniyet duymaktadır. Bu kapsamda bütün toplumsal kesimler, STK'lar ve siyasi partilerden Türkiye'de bir uzlaşı ve hoşgörü iklimine dönük adımlar atmasını beklemektedir.

Saadet Partisi, milletin bu beklentisi kapsamında; milletimizin ve ülkemizin sorunlarını ortak yaşama iradesi doğrultusunda bütün siyasi partilerle konuşmayı ve müzakere etmeyi önemsemektedir.

Halkların Demokratik Partisi'nin bugün partimize yapmış olduğu ziyarette ülkemizin ve insanımızın çözüm bekleyen sorunları karşılıklı olarak konuşulmuştur. Yapılan ziyaretin  uzlaşı ve Hoşgörü iklimine katkıda bulunmasını temenni ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU