Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı: Sadece protesto hakkını kullanan öğrencilerin gözaltılarla susturulması kabul edilemez

İl Başkanı Yazıcı, Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör protestolarının provakasyonlara gebe olduğunu gördüklerini ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Boğaziçi Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanlığı kararıyla atanan Rektör Melih Bulu’nun ardından protestolarına devam eden ve gözaltına alınan öğrencilere destek verdi.

Yazıcı, “Ben yaptım, oldu’ mantığıyla rektör atanmasına karşı çıkan, şiddete başvurmadan ve değerlerimize hiçbir saygısızlık göstermeden sadece protesto hakkını kullanan öğrencilerin de gözaltılarla susturulması kabul edilemez” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu an Türkiye’de büyük bir algı operasyonunun yürütüldüğünü ifade eden Yazıcı, “Ekonomik krizin üstünü örtecek örtü bulamadıklarından önlerine ne çıkarsa fırsat bilip, bu krizin üzerine atıp duruyorlar” ifadelerini kullandı.

Yazıcı şöyle devam etti:

Çıkardıkları kuru gürültülere rağmen; esnafın, işçinin, emekçinin, emeklinin ve yoksulun feryadını duyuyoruz. Hiç kimse bu kriz karşısında üç maymunu oynamasın! Artık insanımız, cambazı da ipi de görüyor. Eskimiş senaryolar, artık bu ülkede tutmayacak. İnsanımızın gerçek gündemini, ekonomideki yangını konuşacağız. Biz, bu oyunu bozacağız! Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör protestolarının provakasyonlara gebe olduğunu da görüyoruz. Ne kutsalımıza saldırılmasına ve değerlerimizin ayaklar altına alınmasına göz yumarız ne de üçüncü sınıf senaryocuların yazdığı bu basit oyunlara prim veririz.

Kirli emellerine bu protestoları alet edenlerin olduğunu kabul ettiklerini ve bu konuda gerekli tüm tedbirlerin alınmasını desteklediklerini belirten Yazıcı, “Fakat; ‘ben yaptım, oldu’ mantığıyla rektör atanmasına karşı çıkan, şiddete başvurmadan ve değerlerimize hiçbir saygısızlık göstermeden sadece protesto hakkını kullanan öğrencilerin de gözaltılarla susturulması kabul edilemez” görüşünü paylaştı.

Başkan Yazıcı şunları bildirdi:

Gençlerin taleplerinin, üniversitelerin sorunlarının, eğitimde yaşanan sıkıntıların ve işsizliğin, bu ülkenin gerçek gündemi olduğunu unutturmayacağız.

159 gözaltı

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylem yapan 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU