Karantinayı ihlal eden adam, inanılmaz mazereti sayesinde cezadan kurtuldu

Chen'in, arkadaşının alacaklıları tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı

Yaklaşık 23 milyon kişinin yaşadığı Tayvan'da toplam koronavirüs vakası sayısı 912 (Tayvan Adalet Bakanlığı)

Tayvan'da bir kişi, 14 günlük karantinayı ihlal ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırılmıştı. Ancak soyadı Chen olduğu öğrenilen kişinin alacaklılar tarafından kaçırıldığının ortaya çıkmasıyla para cezası iptal edildi.

Chen 30 Ekim'de Hong Kong'dan Tayvan'a dönmüş ve karantina sürecini arkadaşının evinde geçirmeye karar vermişti. 1 Kasım'da evden çıktığı anlaşılan Chen gözaltına alınmış ve 100 bin Tayvan doları (yaklaşık 25 bin 500 TL) ceza almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

27 Ocak'ta bir açıklama yapan Tayvan Adalet Bakanlığı, söz konusu tarihte Chen'in, kaçırıldığını iddia ettiğini ve bunun doğrulandığını bildirdi. 

Ev sahibinin borçlu olduğu kişilerin baskın düzenlediği ve talihsiz adamı arkadaşıyla karıştırdığı ortaya çıktı. Alacaklıların Chen'e saldırıp kaçırdığı belirtildi.

The Guardian'ın haberine göre, borcunu ödemesi için kendi evine götürülen Chen, daha sonra arkadaşının evine geri bırakıldı.

"Chen, karantina kurallarını isteyerek veya ihmalkarlık sonucunda ihlal etmedi" diyen Adalet Bakanlığı'ndan Hu Tianci, kanuna göre bu tür olayların cezalandırılamayacağını söyledi. 

Kovid-19 pandemisine karşı verdiği başarılı savaşla takdir toplayan Tayvan, karantina ihlallerine uyguladığı para cezalarıyla biliniyor. Ancak Chen, bu tür bir cezanın iptal edilmesi konusunda ilk.

Tayvan'da kasımda karantinayı yalnızca 8 saniye ihlal eden adam 100 bin Tayvan doları ceza almıştı. Aralıkta, 253 gün sonra ilk yerel vakanın ortaya çıkmasına sebebiyet veren Yeni Zelandalı pilota maksimum ceza olan 300 bin Tayvan doları (yaklaşık 76 bin 500 TL) ceza verilmişti.

 

Independent Türkçe, The Guardian, Taiwan News

DAHA FAZLA HABER OKU