Tayvan'da koronavirüsle mücadele: 8 saniyenin bedeli 27 bin 500 lira oldu

Filipinli işçinin en pahalıya mal olan anları yayımlandı

13 Kasım'da Tayvan'a çalışmak için gelen bir Filipinli, Kaohsiung kentindeki otel odasında iki haftalık karantinadaydı

19 Kasım'da otel çalışanları, koridora çıkan adamı güvenlik kameralarından gördü. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yetkililerini arayan personel, kuralları yalnızca 8 saniye boyunca ihlal eden adamın 100 bin Tayvan doları (yaklaşık 27 bin 500 lira) ceza almasına neden oldu.

Videoda, adamın koridorda karşılaştığı arkadaşına çok da yaklaşmadığı görülüyor. 

Taiwan News, cezası bu pazar günü tebliğ edilen işçinin arkadaşına bir şey vermeye çalıştığını bildirdi. 

Resmi haber ajansı CNA'ya konuşan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hiç kimsenin ne kadar sürerse sürsün, karantina kurallarını ihlal etmemesi gerektiğini vurguladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaohsiung'da yaklaşık 3 bin oda kapasitesine sahip 56 karantina oteli bulunuyor. Buralarda kalanların tek bir saniye bile odadan ayrılmaması gerekiyor. Kente gelenlerin çokluğu yüzünden bu otellerin kapasitelerinin neredeyse dolduğu ifade ediliyor. 

Kovid-19 pandemisine yönelik yaklaşımıyla takdir toplayan Tayvan, Çin'in aksine hiçbir zaman halkın geneli için sert kısıtlamalara başvurmadı. 

Vuhan'dan gelen haberler üzerine bu kentten gelen yolcuları 31 Aralık 2019 itibarıyla testten geçiren Tayvan, hızlı davranarak salgını kontrol altına almayı başardı. Temas takibi ve kitlesel testlerdeki başarı da dikkat çekti. 

Yaklaşık 23 milyon kişinin yaşadığı adada 716 vaka görülürken, koronavirüs yalnızca 7 kişinin ölüm sebebi olarak kaydedildi. 


Independent Türkçe, CNN International, Taiwan News

DAHA FAZLA HABER OKU