Myanmar'da darbe konvoyunun önünde dans eden aerobikçi viral oldu

Arkasında neler yaşandığını bilmiyor gibi görünen Khing Hnin Wai ritim tutmayı sürdürdü ve konvoy barikatı aşarak parlamentoya doğru yoluna devam etti

Myanmar'da ordunun yönetime el koyduğu gün parlamentoya giden güvenlik güçlerinin hemen önündeki alanda dans eşliğinde aerobik yapan bir eğitmenin görüntüsü ilgi odağı oldu.

Guardian'ın haberine göre son 11 aydır aynı yerde dans ederek bunu kayda aldığı belirtilen Khing Hnin Wai'nin konvoyla aynı kadrajda dans etmesi ilginç görüntülere yol açtı.

Parlamentoya çıkan yoldaki egzersiz rutinini kaydeden Khing, farkında olmadan darbenin ilk anlarını da yakalamış oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkent Nepido'da çekilen görüntüde Khing, siyah araçlar parlamentoya çıkan kontrol noktasından geçerken dans etmeye devam ediyor. Eğitmenin dansta tempoyu artırdığı anlarda araçların da müzikle aynı anlarda hızlandığı görülüyor.

Arkasında neler yaşandığını bilmiyor gibi görünen Khing her zamanki gibi dans ederken araçların önünde ritim tutmayı sürdürüyor ve sonrasında konvoy barikatı aşarak yoluna devam ediyor.

Khing salı günü Facebook'ta yaptığı paylaşımda, daha önce bu lokasyonda çok sayıda video çektiğini ve bu görüntünün de gerçek olduğunu belirterek videoyu yeniden paylaştı.
 


Khing'in kendisinden beden eğitimi öğretmeni olarak bahsettiği videoda, ilk araçlar görünmeden önce arka planda sirenler de duyulabiliyor.

Myanmarlı kadını dünya çapında üne kavuşturan bu görüntüler internette hızla yayıldı. Reddit kullanıcıları, Myanmarlı eğitmenin hareketlerini, 6 Ocak ABD Kongre Binası baskını gibi olaylara dair görüntülere fotoşopla yerleştirdi.
 


Myanmar ordusu, pazartesi sabah erken saatlerde yapılan baskınlarda, Devlet Danışmanı Aung San Su Çi ve Devlet Başkanı Win Myint dahil birçok yetkiliyi gözaltına almış, yönetime el koyarak olağanüstü hal ilan etmişti.


Independent Türkçe, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU