MHP’den Akşener’e yanıt: MHP var olduğu sürece açılımlara saçılımlara geçit vermeyecektir

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerini yanıt verdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik "Dün 'bebek katili' dediği bugün 'Öcalan' oldu. Sanırım yakında 'Sayın Öcalan' diyecekler. Bu savrulmanın MHP'ye oy veren her seçmen açısından değerlendirileceğine inanıyorum" sözlerine cevap MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan geldi:

"Uzaktan kumanda ile yönlendirilen bu hanımefendiyi, 'MHP'ye oy veren her seçmen' sözleri dolayısıyla tebrik ediyorum. Siyasetinin riya kokan 'kardeşim' kelimesini camiamız için kullanmamış olması bu şahsın açıklamalarındaki elle tutulur, takdir edilir tek kısımdır. Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül verenler yaşanan süreçleri, gelinen noktaları oldukça iyi değerlendirmekte ve her seçimde gereğini yapmaktadır. Hanımefendi merak buyurmasın. Bizim milletimize sevdamız sandıkta onu seçmen olarak görmek değildir. Bizim milletimize sevdamız gönül bağı, kan bağı ve can bağıyladır. Bir, iki belediye daha almak adına ki zaten ancak o kadar alabilmiştir, PKK ile aynı ittifakta yer alanların bunu anlamasını beklememekteyiz."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Açılımlara, saçılımlara geçit vermeyeceğiz"

"Akıllarının bir kenarında FETÖ açılımı, diğer kenarında ise çözüm süreci olanlar, Milliyetçi Hareket ile Bahçeli'nin FETÖ ve PKK ile mücadelesini en iyi bilenlerdir" diyen Ataman, “FETÖ ve PKK'dan talimat alan ve bu terör örgütlerine alan açmaya heveslenenler, iddialarıyla kendilerini komik duruma düşürdü” dedi:

"Milletimiz müsterih olsun. Milliyetçi Hareket var olduğu müddetçe, şehit analarının 'Başımızdan bir yere gitme.' duaları kulaklarımızda olduğu müddetçe bu ülkede bebek katillerine, onların terör örgütlerine ve siyasetteki temsilcilerine, onları iyi göstermeye çalışanlara, açılımlara, saçılımlara geçit verilmeyecektir. Eğer sözümüzden dönersek 'Gök girsin, kızıl çıksın.' Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu günden beri 'kut'un taşıyıcısı ve kutlu ecdadın mirasçısıdır. Öyle olmasa idi PKK, HDP, CHP ve İP bulduğu her fırsatta ona saldırır mıydı?"

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU