CHP'li Öztrak: Devlet memurları, AK Parti teşkilatı mensupları gibi çalışıyor

Öztrak, "Devlet kadrolarını parti militanı haline getirmek bu millete, bu güzelim ülkeye yapılacak en büyük ihanettir" dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Milletin ödediği vergilerle maaşını alan devlet memurları, AK Parti teşkilatı mensupları gibi çalışmaya başladı. Bu ucube vesayet rejimiyle devletin sınırları nerede bitiyor, partinin sınırları nerede başlıyor, birbirine karıştı" diye konuştu.

Öztrak Samsun CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Öztrak konuşmasından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirerek kamuoyunun gündeminde yer alan "militan"  tartışmasına da değindi.

Öztrak şunları kaydetti:

Ucube tek adam vesayet rejimi elinde devlet krizi yaşıyoruz. Devlette liyakat bitti. Saraya sadakat başladı. Milletin ödediği vergilerle maaşını alan devlet memurları, AK Parti teşkilatı mensupları gibi çalışmaya başladı. Bu ucube vesayet rejimiyle devletin sınırları nerede bitiyor, partinin sınırları nerede başlıyor, birbirine karıştı. En son AK Parti Genel Başkanı, partisinin grup toplantısında çıktı, devleti parti devleti haline getiren, ülkeyi koyu bir vesayet altına alan bu ucube rejimin parti militanı haline getirdiği memurlara 'militan' dediği için Genel Başkanımız hakkında dava açma talimatı verdi. Nereden? AK Parti Grubu kürsüsünden, AK Parti Genel Başkanı olarak. Hangi sıfatla? Cumhurbaşkanı sıfatıyla.

"Samsun'dan uyarıyorum"

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'e İçişleri Bakanlığının suç duyurusu dilekçesini basın mensuplarına gösteren Öztrak, "Atama İçişleri Bakanı'nın talimatıyla bu dilekçenin matbu hale getirilip AK Parti Genel Başkanı'nın meclis grubu kürsüsünden verdiği talimatın yerine getirilmesi için devletin vali ve kaymakamlarına gönderildiğini duyuyoruz. Bu talimatın anlamı açık; kim devlet memuru, kim kendilerinin kapı kulu görmek istiyorlar. Dava açarsan bendensin, dava açmazsan soruşturma yersin. Samsun'dan uyarıyorum. Devlet kadrolarını parti militanı haline getirmek bu millete, bu güzelim ülkeye yapılacak en büyük ihanettir. Kanun ve kuralın olduğu yerde keyfi kararlar alınmaz. Tek bir kişinin iki dudağına bakılmaz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Militan" tartışması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda "Vali militan, kaymakam militan" diyen eski CHP milletvekili Berhan Şimşek'i savunmuştu. 

Kılıçdaroğlu salı günü yapılan partisinin grup toplantısında da şu ifadeleri kullanmıştı:

İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz! Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız. Yargıda tuz kokmuştur artık. Çürüyen bir devlet yapısı içinde çürüyen bir adalet var. 

İktidar kanadından tepki

CHP liderinin bu açıklamalarını ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada "Vali ve kaymakamlarımıza militan diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na da ayrıca suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da AK Parti grup toplantısında "Bu ara bir militan lafı tutturdular. Bunlara göre cumhurbaşkanı militan, hakim, savcı, vali, kaymakam, tüm askerler militan, diplomatlar militan. Milletin kendilerine oy vermeyen yüzde 75'i militan. Peki kendileri ne? Terör örgütü mensuplarına 'arkadaşlar' demek bunların meşrebinde kibarlık. Kendilerinden olmayan herkese militan demek bunlara göre şeref göstergesi. Bu devletin hiçbir memuru, bu ülkenin hiçbir evladı CHP’nin hastalıklı zihniyetinin şamar oğlanı değildir. İçişleri Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu ülkenin yargısı var. Kendilerine 'militan' diye hakaret eden bu zata, bütün bu hakarete muhatap olanların dava açma zamanı gelmiştir, geçiyor bile" demişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU