Bridgerton, Netflix'in gelmiş geçmiş en çok izlenen orijinal dizisi oldu

Shonda Rhimes'ın yapımcılığını üstlendiği dönem draması 82 milyon üye hesaptan izlendi

Dizinin yıldızı Dynevor, ilk sezonun başındaki bir sahneye atıfta bulunarak seks sahnelerinin çekimlerinin hiç de kolay olmadığını söyledi (Netflix)

Netflix, mega popülerliğe sahip dönem dizisi Bridgerton'ın, resmen en çok izlenen orijinal dizisi olduğunu duyurdu.

Dijital yayın platformu başlangıçta, Shonda Rhimes'ın yapımcılığını üstlendiği dizinin dünya genelindeki ilk yayın tarihinden itibaren 28 gün içinde 63 milyon hesaptan izleneceğini tahmin ediyordu. Netflix'in açıklamasına göre, görünen o ki bu zaman zarfında diziyi 82 milyon üye hesap izledi (şirket, bir dizi veya filmin en az iki dakika seyredilmesini "izlenme" olarak kabul ediyor).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bridgerton böylece Netflix'in rekor kıran son dizisini geride bıraktı. The Witcher, yayımlanmasından itibaren 28 gün içinde 76 milyon izlenmeye ulaşmıştı.

The Hollywood Reporter'a göre, başlangıçtaki tahminler hatalıydı çünkü dizinin muazzam popülaritesi Netflix'in beklentilerini bile aştı.

Platforma göre tüm kategorilerde en yüksek izlenmeye sahip Netflix orijinal yapımı, yayımlanmasından itibaren 28 gün içinde 99 milyon üye hesabın izlediği aksiyon filmi Extraction.

Pazartesi (25 Ocak) Tamron Hall'un talk show'una konuk olan Bridgerton yazarı Julia Quinn, yapımcı Shonda Rhimes'ın bir tatil esnasında kitaplarına "rastlaması" sonrasında TV uyarlamasıyla ilgilenmeye başladığını açıkladı.

Quinn, "Anladığım kadarıyla, Shonda'nın tatilde okuyacak kitabı kalmamıştı ve bir şekilde benim kitaplarımdan birine rastladı" dedi.

Shonda tatilde okuyacak yeterli materyali yanına almadığı için hayatımın sonsuza dek değiştiğini düşünmek çılgınca ama dürüst olmak gerekirse yaşanan şey buydu.

Quinn, aralıkta Oprah Magazine'e verdiği röportajda, Rhimes'ın ilgilendiğini duyduğunda kitaplarını televizyona sunmayı hiç düşünmediğini söylemişti.

Yazar, "Gerçekten birden bire oldu" dedi.

Sonrasında insanlarla konuştuğumda bana 'Kitaplarını Hollywood'a nasıl sattın?' diye soruyorlardı. 'Satmadım' diyordum. Onlar bana geldi. Hollywood'da kimse böyle kitapları uyarlamıyor. O yüzden kitaplarımı satmaya çalışmak aklıma bile gelmemişti.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU