Tayland turizm sektörü, karantina kuralını aşmak için aşı olmuş ziyaretçiler istiyor

Tayland Turizm Otoritesi "Mutlu Karantinalar" projesini başlatmıştı

Tayland'da daha önce koronavirüsün yayılmasını önlemek için film endüstrisinde aşk sahnelerini çekmek yasaklanmıştı (AFP)

Koronavirüsü kontrol altına almada en başarılı ülkelerden Tayland seyahat sektörünün harap oluşuna tanıklık ediyor.

Ancak kısıtlamaların kaldırılmaya başlanacağına yönelik işaretler mevcut ve Güneydoğu Asya ülkesinin, 16 günlüğüne gönüllü tecride girmesi gerekmeyen aşı olmuş turistlere açılabileceği umuluyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Financial Times'a konuşan önde gelen iki otel grubu, Tayland hükümetinin resmi onay almış aşıların uygulanması için planlanan süreci tamamlamış ziyaretçilerin tecritte kalma zorunluluğunu kaldırmasını istediklerini söyledi.

Mart 2020'den bu yana Tayland'a seyahat edenlerin varışlarının ardından 15 gece boyunca hükümetin belirlediği bir otelde kalmaları gerekiyordu, yine de kendilerine ve bütçelerine uygun mekanlar seçebiliyorlardı.

Tayland Turizm Otoritesi, gönüllü tecride giren turistlere, el işi malzemelerinin dağıtıldığı "Mutlu Karantinalar" projesi bile başlatmıştı. Bu sırada kurumun yürüttüğü anket, sektördeki üç işletmeden birinin kapandığını gösterdi.

Tayland'ın en büyük konaklama zinciri Minor International'ın başkanı William Heinecke, şunları söyledi:

Tayland'a veya tecrit uygulaması olan herhangi bir ülkeye, sürecin çok uzun sürmesinden dolayı gitmeyecek muazzam sayıda insan var.

Aşısını güvenli şekilde olmuş kişilerin tecride girmeden seyahat etmesine derhal izin vermeliyiz.

Dusit International'ın CEO'su Suphajee Suthumpun, konaklama sektörü çalışanlarına aşılamada öncelik tanınması çağrısı yaptı. Suthumpun, "Bu hem yerel halkı hem de seyahat eden kişileri koruyacak, enfeksiyon riskini sınırlayacaktır" dedi.

Uluslararası turizm normalde ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) 6'da birini oluşturuyor. 2019, 40 milyonla rekor ziyaretçi sayısına tanıklık ederken 2020'de bu sayı yüzde 83 düştü.

Yurtiçi turizmi kısıtlayan kurallar gevşetilmeye başlıyor ve geçici olarak kapatılmış bazı iç hat uçuş güzergahları şubatta tekrar açılacak.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU