TTB'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı: Aşı yapılan kişilerde ortaya çıkan beklenmeyen yan etkileri paylaşın

Yapılan açıklamada; TTB'nin, aşılama faaliyetleriyle ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan bilgi talep ettiği, bakanlığın ise bu konuda bir adım atmadığı kaydedildi

Fotoğraf: AA

Türk Tabipler Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı'na aşılama faaliyetleri ile ilgili tüm bilgileri açıklaması çağrısında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada; TBB'nin, aşılama uygulamalarının başladığı ilk günden itibaren Türkye'de en az 120 milyon doz aşının en geç 6 ay içinde uygulanması gerektiğini vurguladığı hatırlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada; daha önce; aşılamalarda yaşanan aksaklıkların ve yan etkilerin toplumla sürekli paylaşılmasının önemine değinildiği fakat Sağlık Bakanlığı'nın gerekli ve yeterli adımları atmadığı aktarıldı.

TTB'nin, kendisine bağlı odalar ve Sağlık Bakanlığı’na Kovid-19aşılama çalışmalarına dair bilgilerin toplumla paylaşılması amacıyla yazılar gönderdiğinin belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazıda bugüne kadar bakanlık tarafından yapılan aşılama sayısının, aşılama organizasyonunda varsa yaşanan sıkıntıların, aşılama yapılan grupların ve aşı yapılan kişilerde ortaya çıkan beklenmeyen yan etkilerin TTB ile paylaşılması talep edilmiştir.

TTB olarak daima bilimin, toplumsal koruyucu sağlık hizmetinin savunuculuğuna devam edeceğimizi, aşıyla ilgili gelişmeleri yakından takip edip yurttaşlarımızı ve tüm sağlık çalışanlarını bilgilendireceğimizi bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU