Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez

Erken seçim tartışmalarına değinen Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak kesin bir tarih vardır, o tarih de Haziran 2023'tür" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Aşılama uygulamalarına ilişkin bilgi veren Erdoğan, ikinci parti aşılar için Çin'den onay çıktığını belirterek, "Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek ve bu yaş grubu, huzurevlerinde vesaire kalanlarına yönelik aşılarımız devam edecek. Aşı süreci devam edecek" dedi.

"Gerekirse esneme yapılabilir"

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılan restoran ve kafelerin tekrar açılıp açılmayacağıyla ilgili gelen bir soruya ise Erdoğan, "Restoran işletmeciliği konusunda ise, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Gerekirse bir esneme yapılabilir" cevabını verdi.

"Oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez"

Erdoğan, "erken seçim" tartışmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Seçim tarihinin öne alınacağı iddialarını reddeden Erdoğan şunları kaydetti:

Biliyorsunuz biz, bu muhalefetteki siyasi partiler gibi acelecilik içerisinde değiliz. Haziran 2023'ten önce erken seçim filan falan söz konusu değildir. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Cumhur İttifakı olarak kesin bir tarih vardır, o tarih de Haziran 2023'tür.

Erdoğan, hukuk ve ekonomi alanında yapılacak reformlar çalışmalarında sona gelindiğini de vurgulayarak, "Bu hafta içinde de özellikle insan hakları evrensel beyannamesiyle ilgili eylem planımızı aramızda konuştuk. Değerlendirmelerimizi yaptık ve ekonomiyle ilgili çalışmalarımızı da yapıyoruz. Önümüzdeki haftalar içerisinde bu konuyla ilgili açıklamamızı inşallah yapacağız" ifadelerini kullandı.

Sincar'a operasyon olacak mı?

Sincar'a bir askeri operasyon yapılıp yapılmayacağıyla ilgili gelen bir soruya ise Erdoğan, "Ortak operasyonları filan her zaman yapmaya hazırız ama bunları açıklamak suretiyle bu operasyonlar yapılmaz. Her zaman benim bir sözüm var 'Bir gece ansızın gelebiliriz' olay budur" yanıtını verdi.

Erdoğan, OECD'nin İstanbul Merkezi'nin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İstanbul Merkezi açılış programına gönderdiği video mesaj yayınlandı.

Erdoğan konuşmasında, OECD'nin İstandul'da faaliyet gösterecek merkezinin başarılı işlere imza atacağını belirterek, "OECD'nin İstanbul Merkezi vasıtasıyla, teşkilatın geniş coğrafyalara yönelik çalışmalarına daha fazla katkıda bulunma fırsatı yakalayacağız" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

OECD hem salgınla mücadelede hem de salgının ortaya çıkardığı iktisadi ve sosyal sorunların çözümünde ön almıştır. Bu süreçte İstanbul Merkezi, hem teşkilatın ortak ülkelere yönelik stratejisine hizmet edecek hem de üye olmayan ülkelerle ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi doğrultusunda gayret gösterecektir. Merkezin, OECD'nin çalışmalarında gerçek anlamda merkezi bir rol üstlenmesini temenni ediyoruz. OECD İstanbul Merkezi'nin Paris ile iletişim halinde çok geniş bir alanda hizmet sunmasını bekliyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU