Ziya Selçuk'tan ikinci dönem yüz yüze eğitim mesajı: 15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarda karşılamak istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarımızda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor" dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci dönemde ookulların yüz yüze eğitim yapması için çalışma yaptıklarını açıkladı / Fotoğraf: AA

Yaklaşık 18.5 milyon öğrenci için yarıyıl tatili bugün başladı. Nisan ara tatilinin de yarıyıl tatiline eklenmesiyle öğrenciler 15 Şubat Pazartesi gününe kadar tatil yapacak. 

Liseliler karne almayacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararı ile elektronik karne kapsamında Liseliler ise karne almayacak. İlkokullarda ve ortaokullarda sınav yapılmayacak, karne notları, kanaat notu olarak bilinen derse katılım puanıyla belirlenecek. İlkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflar, "iyi", "çok iyi" ve "geliştirilebilir" şeklinde, 4'üncü sınıflar ile ortaokullarda ise 100 üzerinden karne notu olacak.

Yarıyıl tatili bir hafta uzadı

Normal şartlarda sömestr tatili 22 Ocak'ta başlayıp 8 Şubat'ta bitecek şekilde planlanmıştı. Ancak 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında belirlenen ikinci ara tatil, yarıyıl tatiline eklendi. Böylece sömestr tatili 3 haftaya çıktı.

"15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, saat 81 ilden öğrencilerin katılımıyla 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Dönemi kapanışı ve "Birlikte 23 Gün Etkinlikleri" tanıtım programına katıldı. Online gerçekleşen programda öğrencilerle sohbet eden Selçuk, öğrencilerin taleplerini de sordu.

Bakan Selçuk öğrencilere "15 Şubat'tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Salgın koşullarını göz önünde bulundurarak bu değerlendirmeler yapılıyor. Tatiliniz 23 gün sürecek. Uzun bir kış tatili olacak. Fırsat buldukça oyunlar oynayın, bol bol okuyun, bir yerlere gidip gezin. Notlar alın, resim yapın. Kendinizi, ruhunuzu, bedeninizi dinlendirmenin güzel yollarını bulun. Güzeli çirkinden ayırmak üzere bakın. Çevrenin doğanın ne kadar incelenmeye değer olduğunu göreceksiniz. Elinizden geldiği kadar bütün işlerinizi kendiniz yapın kimseye yaptırmayın. Güçlü insanlar olmak isterseniz kendi problemlerinizi kendiniz çözmeniz gerekli. Ayakta durma güçlü olma ihtimaliniz yükselecektir” mesajı verdi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU