Hürriyet yazarı: Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürü Ceylan’ın dosyalarının bazıları ortaya dökülünce genel merkez çok rahatsız olmuş

Yalçın Bayer'in aktardığına göre Tuncay Ceylan’ın istifası istendi

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in danışmanı olan Tuncay Ceylan’ın istifasının istediğini yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayer yazısında şunları söyledi:

Tuncay Ceylan’a dönük FETÖ’cülük iddiası uzun süredir konuşuluyordu. Bazı belediye başkanları bu işten tedirginlik duymuyor değildi. Ceylan, Erkan Karaarslan adlı mali müşaviri belediyelere ‘muhasebecilik ve danışmanlık’ hizmetleri için göndermişti. Bu hizmetleri bazı belediye başkanları istemedi; bazıları da Ankara’dan gelen telefonlara çaresiz olarak ‘evet’ demiş ve Erkan Karaarslan ile yüksek paralar karşılığında çalışmışlardı. Bundan üç yıl kadar önce, adı ‘belediye imamı’na çıkan Erkan Karaarslan yakalanarak cezaevine konuldu. Bir süre yattı, daha sonra tahliye edildi. Daha sonra da adı ‘itirafçı’ya çıktı.Uzatmayalım, soruşturmaya ilişkin dosyaların bazıları ortaya dökülünce CHP Genel Merkezi’nin çok rahatsız olduğu biliniyor artık. Sonuç mu? Göreceğiz!

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU