Dumandan etkilenen kediyi ambulans görevlileri kalp masajıyla hayata döndürdü

Bolu’da çıkan yangında dumandan etkilenen kedi itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangında yine dumandan etkilenen 2 kişi de hastaneye kaldırıldı

Bolu Doğancı Mahallesi Dere Sokak'ta İbrahim İşçi ve AKif Yılmaz'a ait samanlık, odunluk ve ahır olarak kullanılan binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyerek bitişikteki iki katlı eve sıçrayan yangın sırasında evde bulunan ve dumandan etkilenen Akif ile Zehra Yılmaz, itfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarılarak ambulansa götürüldü. Sağlık personelince ilk müdahalesi yapılan 2 kişi, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

İtfaiye müdürü kediyi ambulansa yetiştirdi

Yangında evde bulunan "Duman" isimli kedi, İtfaiye Müdürü Mehmet Duman tarafından dışarı çıkarıldı.

Kalbinin durduğu anlaşılan kedi, itfaiye müdürü tarafından kucağında ambulansa taşındı.

Sağlık görevlileri tarafından ambulansa alınan kediye kamp masajı yapıldı ve oksijen verildi. Kalp masajıyla hayata döndürülen kedi, Bolu Belediyesine ait hayvan ambulansıyla Hayvan Hastanesine götürüldü.

Kalp masajı yapıldığı sırada kedinin yanına gelen bir kız, gözyaşları arasında sağlık ekiplerinin çalışmasını izledi.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında, samanlık, odunluk ve ahır olarak kullanılan yapı kullanılamaz hale geldi, evde hasar oluştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU