İmamoğlu paylaştı: Dink'in büyüdüğü yetimhanenin yerine Kamp Armen Gençlik Merkezi kurulacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nden oybirliği ile çıkan karar doğrultusunda Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin alanıyla ilgili plan değişikliğinin kabul edildiğini söyledi

Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinin 14. yıl dönümünde bir paylaşım yaptı.

Dink’in büyüdüğü Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin Kamp Armen Gençlik Merkezi’ne dönüştürüleceğini açıklayan İmamoğlu, İBB Meclisi'nden oybirliği ile çıkan karar doğrultusunda Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin alanıyla ilgili plan değişikliğinin kabul edildiğini söyledi.

Kamp Armen Gençlik Merkezi olarak kullanılacak yetimhanenin plan çalışmaları başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Anısına saygıla...

Gazeteci #HrantDink’in büyüdüğü Tuzla Ermeni Yetimhanesi’nin alanıyla ilgili plan değişikliği İBB Meclisimizden oy birliğiyle geçti. Böylece, kurulacak Kamp Armen Gençlik Merkezi'nin önünde herhangi bir engel kalmadı. Vefat yıl dönümünde rahmetle anıyorum.

 

İlk olarak 1950’li yıllarda Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi'nin alt katında Anadolu'dan gelen kimsesiz ya da yoksul Ermeni çocukların barınması amacıyla hizmet veren Kamp Armen, hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink'in de yetiştiği yetimhane olarak biliniyor.

O dönem çocukların sayısının artması üzerine Dink'in de aralarında bulunduğu 8-12 yaşlarında 30 çocuğun emeğiyle bir kamp olarak inşa edilen tarihi yetimhaneye 1987'deki Yargıtay kararı ile el konulmuştu.

"Tuzla Ermeni Yetimhanesi" olarak da anılan Kamp Armen, 2015'te tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış ve sivil toplum kuruluşları bu duruma tepki göstermişti.

Bu olaylar sonrasında hükümet devreye girerek Ermeni Cemaati ve kampı satın alan kişiler arasında görüşmeler gerçekleştirmiş ve tarihi yetimhane, asıl sahipleri olan Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfına iade edilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU