Can Ataklı: Şimdi de HDP, “MHP kapatılmalı” derse…

“İster misiniz Yargıtay iki partinin de başvurusunu ele alıp ister misiniz ikisi de kapatsın. Ne şenlik olur ama…”

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, son günlerde siyasetçi ve gazetecilere yönelik fiziki saldırıları hatırlatarak “Şimdi ister misiniz HDP de ‘MHP terör eylemlerine bulaşmaktadır, bu nedenle kapatılmalı’ desin” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısında MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin uzun bir süredir HDP’nin kapatılmasını istediğini anımsattı ve şunları yazdı:

Gerekçe olarak bu parti milletvekillerinin ve yöneticilerinin PKK ile ilişkili olduğu, böylelikle terörü açıkça destekledikleri gösteriliyor. Bahçeli, Yargıtay’a parmak sallayarak süre verdi biliyorsunuz.

“Size bir ay zaman veriyorum, kapatma davası açtınız açtınız, yoksa Siyasi Partiler Kanunu’nda yer alan bir partinin kapatılması için başvuru hakkımızı kullanacağız” bile dedi.

Bakalım sonuç ne olacak, bekleyip göreceğiz. Tabii bu iş Biden’a bakar. İşbaşına gelip oturduktan sonra değişir bazı şeyler orası da başka.

Bahçeli HDP’nin kapatılmasını isterken, MHP’lilerin adının karıştığı saldırı olayları da tepki çekiyor. Şimdi ister misiniz HDP de “MHP terör eylemlerine bulaşmaktadır, bu nedenle kapatılmalı” desin. Yargıtay’ın harekete geçmesini bile beklemeyip direkt kendileri başvursun.

Burası Türkiye, her şey olur. Yargıtay iki partinin de başvurusunu ele alıp ister misiniz ikisi de kapatsın. Ne şenlik olur ama…

 

Korkusuz, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU