Bahçeli'nin danışmanı: Üç yumruk yedi diye ortalığı ayağa kaldırdılar

"3 yumruk yiyen için ortalığı ayağa kaldır ama 846 kişinin katili bir teröristi de 'hemen serbest bırakın' diye savun"

Fotoğraf: Twitter

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, son günlerde siyasetçi ve gazetecilere yönelik saldırılara gelen tepkiler için “üç yumruk yedikleri için ortalığı ayağa kaldırdılar” yorumunu yaptı.

Çiçek, Türkgün gazetesinde kaleme aldığı yazıda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş hakkında verdiği hak ihlali kararının ardından muhalefetin yaptığı çağrıları hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısının devamında bu konuyu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın saldırıya uğraması ile kıyaslayan Çiçek, şunları yazdı:

 Bugün Selçuk Özdağ ve diğerleri üç yumruk yedi diye ortalığı ayağa kaldıran Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan 846 kişinin azmettirici katilini hemen serbest bırakın demiyor mu? Burada çok büyük çelişki, tuhaflık ve garabet yok mu? 3 yumruk yiyen için ortalığı ayağa kaldır ama 846 kişinin katili bir teröristi de “hemen serbest bırakın” diye savun…

"MHP sokak terörünü reddetmeli"

DEVA Partisi İstanbul Milletveki Mustafa Yeneroğlu Yıldıray Çiçek'in yazısına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Paylaşımında "MHP sokak terörünü açıkça reddetmeli" ifadesini de kullanan Yeneroğlu şunları kaydetti:

Şiddetle arasına açık bir biçimde mesafe koymayan siyasi partilerin hukuki meşruiyeti sorgulanır. Son aylarda iktidarın küçük ortağının gazeteci ve siyasilere yönelik saldırıları tasvip ederek alenen kutladığına defaatle şahit olduk. MHP sokak terörünü açıkça reddetmeli!

Şiddeti bir siyasi yöntem olarak kullanmak terörizmdir. Bu ülke bu sorumsuz dilden çok çekti. Silahlı, sopalı saldırıları lanetlemek yerine basitleştirmeye çalışmak saldırganlara cesaret vermektir. Meşru siyaset alanının terörize edilmesine herkes alenen karşı çıkmalı!

Ne olmuştu?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ve avukat Afşin Hatipoğlu geçen hafta saldırıya uğramıştı. Üç isme yönelik saldırının MHP kaynaklı olabileceği iddiaları ortaya atılmıştı. MHP’li Semih Yalçın, “Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler...” açıklamasında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Türkgün

DAHA FAZLA HABER OKU