MHP'li Yalçın'dan Selçuk Özdağ'a saldırı hakkında açıklama: Ülkü Ocakları entelektüel merkezler oldu artık

Devlet Bahçeli’yi eleştiren Selçuk Özdağ’ı hedef alan Yalçın, Özdağ için “bir siyaset bukalemunu” ve "müptezel" ifadelerini kullanmıştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Seöih Yalçın, son günlerdeki saldırıların organize şekilde olduğu iddiasına, "Bu hareketin delisi çoktur" diye yanıt verdi / Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Twitter'dan hedef aldığı Gelecek Partili Selçuk Özdağ, uğradığı saldırıda yaralandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kafasına 15 dikiş atılan ve 2 parmağı kırılan Özdağ, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’ya yaptığı açıklamada, aaldırı ile ilgili detayları şöyle anlattı:

"Evimin önünde 5-6 kişi arkadan saldırdılar. Evimi nereden biliyorlar? Cuma namazına gideceğimi nereden biliyorlar? Belli ki takip etmişler. Bir saldırgan şoförüm araçtan çıkmasın diye silahla arabanın kapısını tutmuş, 4-5 kişi üzerime çullandılar, yanlarındaki diğer bir kişi elinde silahla ben silah çıkarırsam vurmak için bekliyordu”

“Ülkü Ocakları’ndan geliyorum, buraların işleyişini bilirim”

“Ben ülkü ocaklarından geliyorum Nagehan Hanım, buraların işleyişini bilirim” diyen Özdağ,  Devlet Bahçeli’yi hedef alan sözlerinden sonra kendisinin hedef haline getirildiğini belirterek, “ Semih Yalçın’ın sözlerini görmüşsünüzdür. Böyle bir saldırı talimatla olur. Bakın en çirkini ne biliyor musunuz, arkadan saldırdılar. Kalleşçe saldırdılar” dedi.

Özdağ, Nagehan Alçı’nın  “Bu Semih Yalçın’a yönelik çok ağır bir itham Selçuk Bey, somut bir kanıt var mı elinizde” sözlerine ise, “Ben ülkücü hareketin işleyişini bilirim” diye cevap verdi.

Semih Yalçın: Bu saldırıların sonuna kadar karşısındayım

Selçuk Özdağ’ın sözleri üzerine  MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ı arayan Alçı, saldırı hakkında Yalçın’ın "Nagehan Hanım Selçuk Özdağ’ı ben Keçiören’den tanırım, cemaziyelevvvelini bilirim. Kendisini hiç sevmem. Bunu da gizlemem, açık açık söylerim. Sosyal medyada da ifade ettiğim gibi hayatı boyunca çıkarları için yan yana yürüdüğü herkesi satmış Talleyrand isimli Fransız politikacıya benzetiyorum kendisini. Son olarak gereksiz yere Sayın Bahçeli’ye saldırdı. Bu saldırısı çok ağırıma gitti... Ben de o nedenle kendisine cevap verdim. Benim üslubum çok ağırdır doğru ama durduk yere kimseye sataşmam. Üstelik sözlü polemik ile bu saldırının ne ilgisi var? Saldırı yapacak insan önceden böyle önden sözlerle yüklenir mi? Saldırı yaptıracak insan bilakis sinsi davranır, ses etmez. Ben mertçe tavrımı ortaya koydum. Bu saldırılarla benim hiçbir ilgim ve bilgim yok ve olması mümkün değil" dediğini aktardı.

“Bu hareketin delisi çoktur”

Semih Yalçın, Selçuk Özdağ ve Orhan Uğurluoğlu’na yönelik saldırıların organize olup olmadığını soran Nagehan Alçı’ya, “Bu hareketin delisi çoktur Nagehan Hanım. Talimat falan dinlemezler... Bakın biz 80 öncesinin içinden geldik. Saldırı, şiddet bunları bizzat yaşamış ve çok acılar çekmiş insanlarız. Şiddet kesinlikle yanlış ve gayrimeşru bir yöntem. Bırakın böyle bir saldırının arkasında olmayı tamamen bu saldırının karşısındayım... Ben çok sert mücadele ederim ama sosyal medya üzerinden mesajlarla ya da gerekiyorsa mahkemede hakkımı ararım ve hesap sorarım. Biz kalemle ve dil ile mücadele ederiz. Şiddetle bizim işimiz olamaz. Ama 6 milyon oy almış bir lidere haksızca saldırana da en ağır sözlerle cevabını veririm" yanıtını verdi.

“Ülkü ocakları kültür ve irfan ocakları oldu”

Semih Yalçın, Alçı’nın “’Ülkücü hareketin şiddetle ilişkisinde bir problem var’ tezine ne dersiniz “ sorusuna ise "Bu da haksız bir önyargı. Ülkücü gençler artık sokaklarda değiller. O durum 80 öncesinde kaldı. Ülkü ocakları kültür ve irfan ocakları oldu. Entelektüel merkezler oldu artık” şeklinde cevap verdi.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU