Bildirici: Medya emeklileri yine kandırdı

“15 Ocak’ta maaş farklarının banka hesaplarına yatırılacağını yazan internet sitelerinden hiçbiri yanlışını da düzeltmedi”

Fotoğraf: AA

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Sözcü, A Haber, Hürriyet, Sabah, Cumhuriyet, Takvim, Yeni Çağ, Dünya, CNN Türk’te emekli maaş farkının 15 Ocak’ta yatacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını yazdı.

Bildirici, kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda "İnternet sitelerinde yazıldığı gibi 15 Ocak’ta emeklilerin maaş farkları banka hesaplarına yattı mı? Hayır. 15 Ocak’ta maaş farklarının banka hesaplarına yatırılacağını yazan internet sitelerinden hiçbiri yanlışını da düzeltmedi" değerlendirmesini yaptı. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine, “Yurttaşlar internet sitelerinde bugün yatacağı iddia edilen farkların yatmadığını bildirdi” cümlesinin eklendiğini yazan Bildirici, “Okurlardan gelen böyle bir yakınmayı habere eklemesi olumlu bir davranıştı. Ama bu cümlenin hemen üstünde ‘Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta (bugün) alacakları iddia edildi’ cümlesi duruyordu. Kuşkusuz birbiriyle çelişen iki cümlenin art arda yayımlanmasıyla haber verme görevi yerine getirilmiş olmuyor. Yapılması gereken maaş farklarının hesaplara yatıp yatmadığını kontrol edip yeni bir haber oluşturmaktı" diye yazdı.

Bildirici "Gazetecilik, gerçeği aktarma işidir. Ama milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş farkları konusunda hemen her yıl aleni biçimde yalan yanlış haberler yayımlayan bir medya ile karşı karşıyayız" düşüncesini dile getirdi.

 

farukbildirici.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU