21 yıllık işini bırakan haber spikerini Harvard'da işe alındığını söyleyerek kandırmışlar

Nidhi Razdan geçen sene NDTV'deki 21 yıllık işini bırakıp Harvard Üniversitesi'nde doçent olarak işe başlayacağını duyurmuştu

Hint televizyon habercisi ve yazarı Nidhi Razdan (Hindustan Times)

Hint televizyon haberciliğinin önde gelen gazetecilerinden Nidhi Razdan, cuma günü kendisini Harvard Üniversitesi'nden iş teklifi aldığına inandıran kapsamlı bir internet dolandırıcılığının hedefi olduğunu söyledi.

Ödüllü gazeteci, ülkenin önde gelen haber kanallarından NDTV'deki 21 yıllık haber sunuculuğu görevini geçen haziranda bırakmış, Twitter'da paylaştığı bir gönderide Harvard Üniversitesi'nde gazetecilik alanında doçent olarak işe başlayacağını duyurmuştu.

Razdan cuma günü paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde, Eylül 2020'de üniversitede işe başlayacağına inandırıldığını fakat teklifin düzmece olduğunu duyurdu.

Gazeteci şunları söyledi:

Bu saldırının kapsamı karşısında kapıldığım endişe nedeniyle polise şikayette bulundum ve olayla ilgili kanıt teşkil eden tüm belgeleri sundum.

Razdan, devam eden pandemi koşulları nedeniyle işe başlama tarihinin ertelendiğini bildiren e-postalara inandığını, kendisine derslerin Ocak 2021'de başlayacağının söylendiğini belirtti.
 


"Bu gecikmelerle birlikte bana aktarılan süreçle ilgili bazı idari tuhaflıklar gözüme çarpmaya başladı" dedi.

Bu tuhaflıkları başta dikkate almadığını, durumu pandemiden etkilenen ülkelerin mücadele etmekte zorlandığı yeni normale yorduğunu söyledi. Dolandırıldığını ise ancak Harvard Üniversitesi'yle iletişime geçtiğinde anladı.

Rizdan, şöyle konuştu:

Bu saldırının failleri kişisel verilerime ve iletişim kanallarıma erişim sağlamak için son derece akıllıca hazırlanmış sahte imzalar ve tahrifatlar kullanmış. Cihazlarıma, e-posta ve sosyal medya hesaplarıma da erişmiş olabilirler.

Razdan üniversiteye bu konuyu ciddiye almaları için yazı gönderdiğini söyledi.

The Independent yorum için Harvard Üniversitesi'yle irtibata geçti.

Polis konuyla ilgili şikayet tutanağı tuttu.

Razdan Hindistan'da tanınmış bir gazeteci. Cemmu ve Keşmir eyaletindeki Kathua tecavüz ve cinayet olaylarına yönelik röportajı sayesinde Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Hindistan ödülünü almıştı. Aynı zamanda Temmuz 2017'de çıkan Left, Right and Centre: The Idea of India (Sol, Sağ ve Merkez: Hindistan Fikri) kitabının da yazarı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU