Fransa ve Almanya, Trump'ın sosyal medya hesaplarının askıya alınmasını problemli buluyor

Fransa Hükümet Sözcüsü Attal, karardan rahatsız olduğunu bildirdi

Fotoğraf: Reuters

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabının Twitter tarafından kapatılmasını "problemli" olarak değerlendirdiğini söyledi.

Fransa Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal ise hesabın askıya almasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Seibert: Merkel problemli görüyor

Seibert, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında sorulması üzerine, ifade özgürlüğünün olağanüstü öneme sahip, temel bir hak olduğunu anımsatarak, bu temel hakka, sadece yasalar ve kanun koyucular tarafından belirlenen çerçevede müdahale edebileceğini belirtti.

Sözcü Seibert "Sosyal medya platformu yönetimlerinin kararından sonra değil, bu bakış açısından Şansölye (Merkel), ABD Başkanı'nın hesaplarının şimdi kalıcı olarak askıya alınmasını problemli görüyor." ifadesini kullandı.

Sosyal medya şirketlerinin, siyasi iletişimin nefretle, yalanlarla ve şiddeti teşvik etmekle zehirlenmemesi konusunda sorumluluk taşıdıklarını hatırlatan Seibert, bu tarz olumsuz paylaşım yapıldığında seyirci kalınmaması gerektiğini, son zamanda olduğu gibi paylaşımlara not düşülmesi gibi uygulamalara gidilebileceğini kaydetti.

Attal: Yeniden seçilmiş olsaydı…

Attal, Europe 1 radyosunda yaptığı açıklamada sosyal medyada nefret ve şiddet içerikli paylaşımlarla mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayarak bir kişinin hesabının kapatılması için kriterlerin belirlenmesi gerektiğini aktardı. 

Attal, nefret ve şiddete çağrı yapan paylaşımlarla ilgili düzenlemelerin yapılması gerektiğini ancak düzenleme yapmak ile bir kişiyi sosyal medyada paylaşım yapmasını engellemek arasında fark olduğunu belirterek, "Bu karar çok kolay şekilde alınmış bir karar. Donald Trump, görev süresinin sonuna geldi. Yeniden seçilmiş olsaydı, sosyal medya devleri bu kararı alır mıydı bilmiyorum" dedi. 

“Normal bir tepki olamaz”

Fransa Çevre Bakanı Barbara Pompili de Trump'ın Twitter hesabının askıya alınmasına ilişkin, "Bu normal bir tepki olamaz" yorumunu yaptı. 

Sosyal medya platformlarının düzenlenmesi için demokratik sürecin olması ve bununla ilgili tartışmaların yapılması gerektiğini ifade eden Pompili, bir sosyal medya platformunun bir hesabı kapatma konusunda tek başına karar alamaması gerektiğini söyledi. 

Sosyal medya platformu Twitter, Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU