Yunanistan: Türkiye'den Doğu Akdeniz konusunda istikşafi görüşmeler için davet almadık

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığı konularında Yunanistan'ın Türkiye ile görüşme yapmaya istekli olduğu kaydedildi

Fotoğraf: AA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan ihtilafa ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, istikşafi görüşmelere yeniden başlamak için Türkiye'den henüz bir davet alınmadığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlık açıklamasında ayrıca, münhasır ekonomik bölge ve kıta sahanlığı konularında Türkiye ile görüşme yapmaya istekli olduklarını kaydetti.

Çavuşoğlu: Yunanistan'ı istikşafi görüşmelere davet ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugünkü açıklamasında, "Ocak ayı içerisinde ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Yunanistan'ı istikşafi görüşmelere davet ediyoruz" demişti.

Çavuşoğlu şunları kaydetmişti:

Ev sahibi ülke biziz. Tarihini bu müzakereleri yürüten arkadaşlarımız Yunanistan’daki muhatapları ile belirleyecektir. Ama biz bugünden itibaren hazırız. Bu ilk görüşmeden sonra da Edi Rama'nın daveti üzerine yine Tirana'ya giderek Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile de görüşmeye hazırım. Bu bir davettir, umarım Yunanistan bu daveti geri çevirme ve istikşafi görüşmeler de bu ay içinde başlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU